Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tayvan üzerinden ABD-Çin gerilimi: “Pelosi şov yaptığı için Pekin sert tepki göstermek zorunda kaldı” – Doç. Dr. Ceren Ergenç ile söyleşi

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’nin Çin’in itirazlarına rağmen Tayvan’a yapmış olduğu ziyaret bölgede gerilimi artırdı. Liverpool Üniversitesi Çin kampüsünde akademik çalışmalarını sürdüren siyaset bilimci Doç. Dr. Ceren Ergenç, bu ziyaretin ABD-Çin ilişkilerine etkisini değerlendirdi. Ergenç, Çin lideri Şi Cinping’in üçüncü dönem için görev onayı alması beklenen ekim ayındaki parti kongresi öncesinde bu tür gerilimleri tırmandırmak istemediğini ancak Pelosi’nin ziyareti medyatik bir şova dönüştürmesinden ötürü sert tepki vermeye zorlandığını anlattı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.