Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

YAŞ kararları açıklandı: Genelkurmay Başkanı Güler’in görev süresi uzatıldı, komuta kademesi değişti

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında yapıldı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’in görev süresi bir yıl uzatıldı. Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal emekli edildi, yerine Donanma Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu getirildi. Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz’ün yerine ise  Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Atilla Gülan atandı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında Beştepe’de yapılan YAŞ toplantısı yaklaşık bir saat sürdü.

Toplantıya, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz katıldı.

Güler’in görev süresi uzatıldı, Özbal ve Küçükakyüz emekli edildi

YAŞ kararları Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın tarafından açıklandı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’in görev süresinin bir yıl daha uzatıldığını belirten Kalın, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ile Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz kadrosuzluk nedeniyle emekliye sevk edildiğini duyurdu.

Kalın, Donanma Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu’nun Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Atilla Gülan’ın Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na atandığını belirtti.

16 general ve amiral bir üst rütbeye, 47 albayın ise general ve amiralliğe yükseltildi.

Orduda üst düzey atamalar

Kalın, 40 general ve amiralin görev sürelerinin bir yıl, 313 albayın görev sürelerinin ise iki yıl uzatıldığını, 264 olan general ve amiral sayısının ise 273’e çıkarıldığını öyledi.

Amiral ve general atamaları hakkında Kalın, şu bilgileri verdi:

“30 Ağustos 2022 tarihinden geçerli olmak üzere Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndan Korgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu orgeneralliğe, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’ndan Tümgeneraller Yılmaz Yıldırım ve Bahtiyar Ersay korgeneralliğe, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndan Tümgeneral İsmail Günaydın korgeneralliğe terfi ettirilmişlerdir. Kara Kuvvetleri Komutanlığı’ndan Tuğgeneraller Osman Aytaç, Mustafa Koşan, Tamer Atay, Alparslan Kılınç, Fethi Oltulu ve Sinan Eren tümgeneralliğe, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndan Tuğamiraller Rafet Oktar, Erhan Aydın ve Nihat Baran tümamiralliğe, Hava Kuvvetleri Komutanlığ’ından Tuğgeneraller Ergin Dinç, Kadircan Kottaş ve Ali Özmen tümgeneralliğe terfi ettirilmişlerdir.”

YAŞ kararları, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylandıktan sonra 30 Ağustos 2022’de geçerli olacak.

Terfi, atama ve emekli edilmelere ilişkin YAŞ kararların linkleri şöyle:

https://tccb.gov.tr/assets/dosya/2022-08-04-yas-02-terfi.pdf

https://tccb.gov.tr/assets/dosya/2022-08-04-yas-01-basinaciklamasi.pdf

https://tccb.gov.tr/assets/dosya/2022-08-04-yas-04-emekli.pd

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.