Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

BeşiBirYerde (111): Süper Lig 2022-2023 sezonunda performansını artırması beklenen beş oyuncu

Spor Toto Süper Lig’de 2022-2023 sezonu bu akşam oynanacak İstanbulspor-Trabzonspor karşılaşmasıyla başlıyor. Kulüpler bir yandan da Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında şampiyonluk kazanabilmek için kadrolarını güçlendirmeye devam ediyor. Medyascope Spor Servisi olarak, yeni sezonda performanslarını artırarak adlarından söz ettirmesi beklenen beş oyuncuyu sizin için derledik. 

5) Emre Akbaba (Galatasaray)

Fenerbahçe ve Galatasaray, 2018-2019 sezonu yaz transfer döneminde Emre Akbaba için kıyasıya bir yarışın içine girdi. Bu yarışın kazananı ise sarı-kırmızılı kulüp oldu. Galatasaray, Aytemiz Alanyaspor’a 4 milyon euro ödeyerek Emre’yi kadrosuna kattı. 

Emre Akbaba, Galatasaray kariyerine harika başladı ve taraftarların yeni sevgilisi olmayı başardı. Ancak Emre’nin Çaykur Rizespor deplasmanında ayağının kırılması; milli futbolcunun geri dönüşü mümkün olmayan bir performans düşüklüğü yaşamasına sebebiyet verdi. 

Galatasaray’da ilk 11’in dışına çıkmak zorunda kalan Emre Akbaba, 2021-2022 sezonu öncesinde eski kulübü Alanyaspor’a kiralandı. Akdeniz temsilcisinde yeniden kendini bulan Emre, forma giydiği 37 karşılaşmada 13 gol ve 6 asiste imza atarak kalitesini kanıtladı. 

29 yaşındaki milli futbolcu, Okan Buruk’un Galatasaray’ın başına geçmesinin ardından sarı-kırmızılı kulübe geri döndü. Buruk tarafından hazırlık maçlarında “10 numaralı” pozisyonda görevlendirilen Emre Akbaba, performansıyla ilk 11’e göz kırptı. 

Son oynanan Fiorentina maçında da fileleri sarsan Emre, yeni sezonda Okan Buruk’tan forma bekleyecek. 

https://twitter.com/GalatasaraySK/status/1553785805017079808?s=20&t=w0mq-TALzPAYpU4pqrjFhg

4) Salih Uçan (Beşiktaş)

Aykut Kocaman’ın Fenerbahçe’sinde ilk 11’in vazgeçilmezlerinden biri olan Salih Uçan, sarı-lacivertli kulübün 2012-2013 sezonunda UEFA Avrupa Ligi’nde yarı finale yükselmesinde büyük pay sahibi oldu. Genç yaşında sükse yapmayı başaran Salih, 2014-2015 sezonunda yıldızlar topluluğu Roma’ya kiralandı.

Salih Uçan, Roma’ya transfer olmasının ardından kariyerinde büyük düşüş yaşadı. Sırasıyla Sion ve Empoli’ye kiralanan Salih, 2019-2020 sezonunda bedelsiz olarak Aytemiz Alanyaspor’un yolunu tuttu. Akdeniz temsilcisinde iki sezon geçiren milli futbolcu, bu dönem içinde yeniden performansında çıkış yakaladı. Salih Uçan, iki sezonda 74 resmi maçta ter dökerken toplam 15 gole doğrudan katkı sağladı. 

Alanyaspor’da yeniden doğan Salih Uçan, 2021-2022 sezonu yaz transfer döneminde son şampiyon Beşiktaş ile sözleşme imzaladı. Ancak Salih, Sergen Yalçın’ın kendisine verdiği forma şanslarını değerlendiremeyerek yedek kulübesine demir attı.  

Beşiktaşlı taraftarlar, yeni sezonda Salih Uçan’dan eski günlerine dönmesini bekleyecek. Özellikle Josef de Souza’nın sakatlanması ve Emirhan İlkhan’ın transfer söylentileri, Salih Uçan’ın omuzlarındaki yükü şimdiden artırdı. 

3) Gökdeniz Bayrakdar (Antalyaspor)

Kocaelispor altyapısından yetişen Gökdeniz Bayrakdar, yeşil-siyahlı kulüpte gösterdiği performansın ardından Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray’ın ilgisini çekti. Ancak Gökdeniz sürpriz bir karara imza atarak 2020-2021 sezonu yaz transfer döneminde Antalyaspor’un yolunu tuttu.

Dönemin teknik direktörü Ersun Yanal tarafından sıklıkla şans verilen Gökdeniz Bayrakdar, çıktığı 37 karşılaşmada sekiz gol atarak adından söz ettirdi. Ancak 21 yaşındaki forvet oyuncusu için 2021-2022 sezonu pek de iyi geçmedi. Ümit Milli Futbol Takımı’nın Sırbistan ile Alanya’da oynadığı hazırlık maçında köprücük kemiği kırılan Gökdeniz, bir süre formasından uzak kaldı.  

Nuri Şahin yönetiminde yeni sezona oldukça iddialı hazırlanan kırmızı-beyazlılar, genç forvetten de performansını artırmasını bekleyecek. Gökdeniz, hazırlık maçlarında gösterdiği performans ile şimdiden taraftarlardan geçer not aldı.

https://www.youtube.com/watch?v=IELEqiDaETM

2) Diego Rossi (Fenerbahçe)

Diego Rossi, 2021-2022 sezonu yaz transfer döneminde Los Angeles FC’den Fenerbahçe’ye kiralandı. MLS’de forma giyerken ligin en değerli oyuncusu seçilmeyi başaran Uruguaylı yıldız, Fenerbahçe’deki ilk döneminde 39 maçta süre aldı ve toplam 13 gole doğrudan katkı sağladı. 

Diego Rossi’nin gösterdiği performanstan memnun kalan Fenerbahçe yönetimi, 24 yaşındaki yıldızı 5,5 milyon euro bonservis bedeli karşılığında 2025 yılına dek kadrosuna kattı. 

Jorge Jesus’un sisteminde büyük rol oynaması beklenen Rossi, performansı ile fark yaratarak kulübünü şampiyonluğa ulaştırmayı hedefleyecek. 

Diego Rossi’nin The Players’ Tribune” için yazdığı “My Golden Boot/Altın Ayakkabım” yazısını Medyascope Spor Servisi’nden Kubilayhan Kavrazlı çevirmişti:

1) Yunus Akgün (Galatasaray)

Yunus Akgün; Ozan Kabak, Atalay Babacan ve Recep Gül gibi isimler ile birlikte Galatasaray altyapısında yetişti. Bu isimlerden sadece Ozan Kabak beklenen patlamayı yapabildi. Yunus ise Galatasaray’da istediği süreleri bulamadığı için Adana Demirspor’a gitmek zorunda kaldı. 

Vincenzo Montella’nın Adana Demirspor’u, Yunus Akgün’ü adeta yeniden yarattı. Dünyaca ünlü yıldız Mario Balotelli ile harika bir uyum yakalayan Yunus, bir sezon kiralık olarak forma giydiği Adana Demirspor’da toplam 38 maça çıktı. 22 yaşındaki yıldız adayı, bu karşılaşmalarda dokuz gol atarken, 12 de asist yaparak milli takıma kadar yükselmeyi başardı. 

Adana Demirspor’da küllerinden yeniden doğan Yunus Akgün, yeni sezon öncesi Galatasaray’a geri döndü. Yunus, Okan Buruk’un sisteminde Kerem Aktürkoğlu ile birlikte kanat rotasyonunu oluşturacak. Sarı-kırmızılı kulüp, Yunus Akgün’den istatistiklerini daha da geliştirmesini bekliyor. 

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.