Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Domino’s Pizza, pizzanın anavatanı İtalya’dan çekiliyor

Domino’s Pizza’nın İtalya’daki son dükkânı, koronavirüs kısıtlamaları ve müşterilerini geri kazanamaması sebebiyle kapanıyor. Şirketin kapanması, bazı sosyal medya kullanıcılarını ise sevindirdi.

Fast food zinciri Domino’s Pizza’nın İtalya’daki son dükkânı, ülkedeki satış noktalarını işleten firmanın iflas etmesinin ardından kapanıyor.

Bazı sosyal medya kullanıcıları, Domino’s Pizza’nın İtalya’dan çekilmesini sevinçle karşıladı.

İtalya’daki satış noktalarını işleten ve ana franchise sahibi EPizza spA firmasının iflas belgelerinde iflasın sebebi koronavirüs salgınında şirketin satışlarının azalması olarak yer aldı.

EPizza SpA, koronavirüs kısıtlamalarından etkilenmesinin ardından nisan başlarında iflas başvurusunda bulundu. Şirket, “Koronavirüs ve uzun süreli kısıtlamalar ePizza’ya ciddi şekilde zarar verdi” açıklamasını yaptı.

Şirket ayrıca, geleneksel restoranların da artık uzaktan teslimat uygulamalarını kullanmaya başlamasıyla birlikte rekabet etmekte zorlandıklarını vurguladı.

Kaynak: BBC

Derleyen: Burak Siperli

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.