Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İktidar IMF’den borç aldı mı? – İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Prof. Dr. Bilge Yılmaz’ın televizyon davetini reddeden Bakan Nebati: “Zamanımı milletime hizmet için harcamayı tercih ederim”

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Prof. Dr. Bilge Yılmaz’ın IMF’den 6,5 milyar dolar borç alındığı yönündeki iddiasını reddeden Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Yılmaz’ın televizyon davetini de geri çevirdi. Sosyal medyadan Yılmaz’a yanıt veren Nebati, “Zamanımı milletime hizmet için harcamayı tercih ederim” dedi.

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Prof. Dr. Bilge Yılmaz, Habertürk’ten Fatih Altaylı’ya 8 Ağustos’ta verdiği demeçte iktidarın IMF’den 6,5 milyar dolar borç aldığını iddia etti. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ise bu iddiayı yalanladı.

Bunun üzerine sosyal medyadan açıklama yapan İYİ Partili Yılmaz, Her ne kadar SDR faizi düşük olsa da bir borç yükü oluşturmakta ve borç ödeme kapasitemizi de olumsuz etkilemekte. Yani SDR bir tür kredi kullanma hakkıdır (Credit Line)” dedi.

Nebati televizyonda tartışma davetini reddetti

Yılmaz, Nebati’yi televizyonda tartışmaya davet etti.

Bakan Nebati ise İYİ Partili Yılmaz’a sosyal medyadan yanıt verdi. Nebati, “Sayın hocam, kamuoyunu doğru bilgilendirmek bizlerin olduğu kadar siz muhalefetin ve akademisyenlerin de görevi. Öte yandan paylaşımınızı hayretle okudum. SDR tahsisatı bir kredi değildir, IMF’nin resmi internet sitesinden de teyit edebilirsiniz” diye yazdı.

Yılmaz’ın televizyon davetini reddeden Nebati, “Televizyon davetiniz için teşekkür eder, zamanımı milletime hizmet için harcamayı tercih ederim” yanıtını verdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.