Rüzgarın uçurduğu plaj şemsiyesi 63 yaşındaki kadının ölümüne sebep oldu

Amerika Birleşik Devletleri’nin Güney Carolina eyaletinde çarşamba günü plaja giden bir kadın, rüzgârın havalandırdığı plaj şemsiyesinin göğsünü delmesi sonucu hayatını kaybetti.

63 yaşındaki Tammy Perreault, çarşamba günü Güney Carolina eyaletinin Garden City kentinde plaja gitti. Emniyet güçlerinin açıklamasına göre, saat 12.40 sularında havalanan bir plaj şemsiyesi Perreault’un göğsünü deldi.

Tammy Perreault

Göğüs travması geçiren Perreault, kaldırıldığı hastanede olaydan bir saat sonra hayatını kaybetti.

ABD Tüketici Ürün Güvenlik Komisyonu, plaj şemsiyelerinin kuma sabitlenmek için dikenimsi bir uca sahip olduğunu ve düzgünce sabitlenmedikleri takdirde şemsiyelerin geniş kubbeleri sebebiyle güçlü rüzgarlara kapılabileceğini belirtti.

Komisyon her yıl yaklaşık üç bin insanın plaj şemsiyeleri tarafından yaralandığını tahmin ediyor.

Virginia senatörleri Tim Kaine ve Mark Warner, 2016’da bir kadının plaj şemsiyesi tarafından öldürülmesi sebebiyle üç yıl önce ürünlere yönelik güvenlik kurallarının gözden geçirilmesi ve plaj şemsiyeleri hakkında bir güvenlik kampanyası başlatılması çağrısında bulunmuştu.

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.

Kaynak: ABC News

Derleyen: Alp Selim