Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

5. İslami Dayanışma Oyunları’nda kırılan rekor ve dünya sıralamasına giren dereceler kabul edilmedi

Konya’da 9-18 Ağustos günleri arasında düzenlenen 5. İslami Dayanışma Oyunları’nda ilk üç günde elde edilen rekorlar ve dereceler, kablolama sistemindeki arıza nedeniyle “Atletizm teknik delegeleri” tarafından geçersiz sayıldı.

Konya’da süren 5. İslami Dayanışma Oyunları’nın ilk üç gününde, özellikle kısa mesafe yarışlarında elde edilen rekor ve dereceler, başlangıç bilgi sistemi ile kablolamadaki arızalardan ötürü geçersiz sayıldı. Arızanın fark edilerek düzeltilmesinin ardından, dördüncü ve beşinci günlerde sorunsuz şekilde yarışmaya devam edilirken, yeni yapılan bir tesiste böyle bir arızanın meydana gelmesi sporseverleri şaşırttı. 

Atletizm teknik delegeleri, kendi sorumlulukları doğrultusunda ilk üç günde düzenlenen yarışlardaki derecelerin dünya sıralaması ve rekorlar bağlamında geçersiz sayılmasına karar verdiklerini açıkladı. Bununla birlikte yapılan bu uygulamanın turnuvadaki sıralama ve madalya tablolarına herhangi bir etkisinin olmadığı belirtildi. 

Yaşanılan arıza sonrasında Türkiye Atletizm Federasyonu’ndan yapılan açıklamada, “Aksaklık kablolu sistem ve kablosuz sistem arasındaki ölçülen hesaplamaların farklı çıkmasından dolayı fark edildi. Bu nedenle de ilk üç günde yapılan dereceler 2023 Dünya Şampiyonası sıralamasına etki etmeyecek” denildi.

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.