Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kaftancıoğlu’na “diktatör” soruşturması

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik sözleri nedeniyle CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında “resen” soruşturma başlattı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında “cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla resen soruşturma başlattı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatları da cumhurbaşkanı hakkında “küçük düşürücü ifadeler” kullandığı gerekçesiyle Kaftancıoğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Kaftancıoğlu ne demişti?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin il gençlik kolları başkanlarıyla 12 Ağustos’ta İstanbul Planlama Ajansı’nın Florya’daki merkezinde bir araya gelmişti.

Toplantıda konuşan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, şunları söylemişti:

“Partimize, partimizin ilkelerine, gençliğinize, kendinize ve sizlerin hayallerini hedefleri hâline getiren genel başkanımıza, genel başkanımızın sizlere sunduğu imkanlar ve sizin genel başkanımıza, partimize oluşturduğunuz ve artırdığınız enerjiye güvenerek belki de dünya tarihinde bir ilki başaracağız. Demokrasi yoluyla bir diktatörü bu ülkeden göndereceğiz.”

Ne olmuştu?

Canan Kaftancıoğlu’nun 2014 ve 2015 yıllarında attığı tweetler nedeniyle verilen hapis cezalarının Yargıtay tarafından onanmasının ardından resen harekete geçen Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Kaftancıoğlu’nun CHP üyeliğini 14 Haziran 2022’de düşürmüştü.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.