Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Boğaziçi Üniversitesi yönetimi Can Candan’ı okula almadı

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanan Prof. Dr. Naci İnci, mahkeme kararına rağmen Boğaziçi Üniversitesi öğretim görevlisi Can Candan’ın okulla ilişiğini kesmişti. Candan bugün (16 Ağustos), İnci’nin talimatı üzerine Boğaziçi Üniversitesi’ne alınmadı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanan Prof. Dr. Naci İnci, mahkeme kararına rağmen Boğaziçi Üniversitesi öğretim görevlisi Can Candan’ın okulla ilişiğini kesmişti.

Boğaziçi Üniversitesi yönetimi, Can Candan’a ofisini boşaltması için dün (15 Ağustos) bir tebligat gönderdi.

Sosyal medya hesabından odasını boşaltması için kendisine 3,5 saat süre verildiğini belirten Candan, 15 yıldır kullandığı ofisini meslektaşları ve öğrencileriyle birlikte boşalttı.

Candan okula alınmadı

Candan bugün de Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğretim görevlisi olan eşi Ayfer Bartu Candan ile birlikte üniversiteye girmek istedi. Fakat Can Candan’ın girişine izin verilmedi. Sosyal medya hesabından konuya ilişkin paylaşım yapan Candan, tutanak tuttuklarını belirtti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.