Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tarım Kredi Kooperatif marketlerinde yapılan indirime vatandaş ne diyor? – “AKP’liyim ama Allah’ın huzuruna çıkacağım, indirim falan yok”

Tarım Kredi Kooperatif marketlerinin, 15 Ağustos’tan itibaren 30-40 çeşit üründe uygulanacağını açıkladığı yüzde 30 civarındaki indirim başladı. Ancak indirime gidileceği duyurulan bazı ürünlerin fiyatlarında bir değişiklik olmadı. Bazı ürünlerde de vaat edilenden daha düşük bir indirim oldu. İstanbul İstinye’deki Tarım Kredi Kooperatif marketinde alışveriş yapan vatandaşlara indirimleri yeterli bulup bulmadıklarını sorduk.

Haber: Emine Bıçakcı & Ali Ege Karadağ

Tarım Kredi Kooperatif marketleri, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Tarım Kredi Kooperatifi’nin bin 300 tane marketi var. Tarım Kredi’nin diğer ürünlerinde de, şeker, ayçiçek yağı, 30-40 çeşit diğer üründe de süratle indirime gidecek. Sen kâr amacıyla çalışmayacaksın, sen başa baş çalışacaksın” sözleriyle talep ettiği indirimlerin 15 Ağustos Pazartesi günü başlayacağını bildirmişti. 

Tarım Kredi Kooperatifleri’nin duyurusunda indirimlerin geçerli olacağı ürünler şöyleydi: makarna, un, salça, pirinç, bulgur, mercimek, nohut, şeker, tavuk ürünleri, tam yağlı süt, bal, zeytin, çay, kuru soğan, karpuz, kavun, çamaşır suyu, sıvı sabun, peçete, havlu kağıt.

İndirime girmesi beklenen bazı ürünlerin fiyat değişimi ise şöyle:

12 Ağustos16 Ağustos
Makarna6,90 TL6,90
Tavuk göğüs (kg)60,90 TL60,90 TL
Çay76 TL 69 TL
Tam yağlı süt (1 lt)16,95 TL14,90 TL
Kuru soğan (kg)7,95 TL14,90 TL
24’lü kağıt havlu129,90 TL109,90 TL

Oku: Tarım Kredi Kooperatif marketleri Erdoğan’ın talimatıyla yüzde 30 indirime gidiyor | Seçime 10 ay kala yeni bir “tanzim satış” uygulaması mı?

“AKP’liyim ama yalan konuşuyorlar, indirim falan yok”

Tarım Kredi Kooperatif marketlerindeki indirimler vatandaşın geneli tarafından yeterli bulunmadı. Birçok vatandaş indirim yapılacağı söylenen ürünlerin fiyatının düşmediğini belirtti. AKP’ye oy verdiğini söyleyen bir vatandaş “AKP’liyim ama Allah’ın huzuruna çıkacağım, indirim falan yok” diye konuştu. Vatandaşın eşi ise indirimlerin yeterli olmadığını, indirim listesinde olan bazı ürünlerin indirimde olmadığını ve çok pahalı olduğunu vurguladı.

Bir başka vatandaş fiyatların şişirildiğini ve daha sonra indirim yapıldığını söyledi. Yüzde 30-40 civarında bir indirimin olmadığını dile getiren vatandaş, geçen haftalara göre bir değişim olmadığını da söyledi.

“Geçen hafta aldığım fiyatın üzerinde”

“Bir hafta önce gelmiştim, bir de şimdi geldim indirim var diye. Geçen hafta aldığımın çok üzerinde” diyen bir vatandaş ise baklagillerin fiyatının arttığını dile getirdi.

“İndirim olmasa ürünler tükenmiş olmazdı”

Öte yandan et fiyatlarının vaat edilen indirimin olmaması tepki topladı. İndirime girmiş olan bazı ürünlerin stoklarının tükenmiş olduğu da dikkat çekti. İstinye’deki Tarım Kredi Kooperatif marketinde şeker ve yumurta kalmadığı söylenirken indirimlerden memnun olan bir vatandaş da “Biz Sanayi Mahallesi’nden geliyoruz. Sanayi Mahallesi’nde indirim olmamış olsa tüm ürünler tükenmiş olmazdı” dedi.

“Yüksek fiyatlar vatandaşın suçu”

Birçok üründe indirim olduğunu ifade eden bir vatandaş ise fiyatların süpermarketlerden çok daha ucuz olduğunu dile getirdi. Son iki senelik kriz döneminde süpermarketlerin karlarının çok arttığını vurgulayan vatandaş şöyle dedi:

“Süpermarketler 20 senede kazanamadığı parayı iki senede kazandı. Bu yine vatandaşın suçu, 15 gün yeme ne olacak. O marketlere 15 gün girilmeseydi bu fiyatlar olmazdı” 

Öte yandan, genel kanı fiyatların son zamanlarda oldukça yükseltildiği ve bu sebepten yapılan indirimin göz boyamaya yönelik olduğu ve fiyatların ucuzlamadığı yönündeydi. 

CHP lideri Kılıçdaroğlu’ndan eleştiri: “Her şeyiniz skandal, utanın be!”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın kararıyla Tarım Kredi Kooperatif marketlerinde yapılan indirimlerle ilgili olarak sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu açıklamada “Ben perakendecilere indirim talebi mektupları yazarken, sen 10 ay seyrettin Erdoğan. Millet burnundan soluyor, sen indirim yalanları söylüyorsun. Yapıla yapıla 20-30 kuruşluk indirimler yapıldı. Her şeyiniz skandal. Utanın be! Şunu hiç kimse unutmasın. Burada suç perakendecilerin değil; ekonomiyi yerle bir eden, üretimi bitiren Saray iktidarınındır” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.