Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

17 Ağustos depreminde hayatını kaybedenler anılıyor

17 Ağustos depreminin 23. yıldönümünde depremde hayatını kaybedenler anılıyor. 1999’da meydana gelen depremde resmi açıklamalara göre 17 bin 480 kişi hayatını kaybetmişti. 

Depremin meydana geldiği saat 03.02’de; İstanbul, Kocaeli, Yalova ve Sakarya’da anma törenleri düzenlendi. Depremin merkez üssü Gölcük’teki anmaya İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da katıldı. Soylu, bütün hazırlıkların İstanbul’da yaşanabilecek 7,5 büyüklüğündeki bir deprem için yapıldığını söyledi.  

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Kocaeli İl Koordinasyon Kurulu’nun (İKK) anma etkinliğinde ise İKK Sekreteri Mehmet Ali Elma konuştu. Elma, Türkiye’nin 23 yıl öncesine göre daha iyi durumda olmadığını belirterek, “Kent merkezlerinde bulunan afet toplanma alanı statüsündeki park, bahçe ve meydanlar yapılaşmaya açılarak afet sonrasında yaşamı sürdürmeye olanak verecek güvenli alanlar ortadan kaldırıldı” dedi.

Avcılar’da etkinlik düzenlendi

İstanbul Avcılar Belediyesi ve Avcılar’da bulunan 31 sivil toplum kuruluşunun birlikte organize ettiği anma etkinlikleri; Atatürk Parkı’nda düzenlenen “Çocuklara Eğitici Materyallerle Afet Eğitimi” ile başladı. Etkinliklerin bir diğer adresi Doğa İçin Sanat Derneği’nin (DİSDER) açtığı resim sergisi oldu. Güvenli yapılar oluşturması için fırçasını eline alan sanatçıların tuvalinde bu kez 17 Ağustos 1999 gecesinin acısı vardı.

Dr. Oğuz Gündoğdu anısına deprem paneli

Geçten mayıs ayında hayatını kaybeden deprem bilimci Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu da 17 Ağustos’un yıldönümünde unutulmadı. Marmara Depremi sırasında Avcılar’da yaşayan ve deprem sırasında aktif olarak sahada görev yapan Gündoğdu’nun anısına deprem paneli düzenlendi.

Deprem bilimciler Prof. Dr. Haluk Eyidoğan ve Prof. Dr. Ferhat Özçep, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanı Özlem Tut ve İBB Deprem ve Zemin İnceleme Müdürü Kemal Duran’ın konuşmacı olduğu panelde, deprem riski ve alınması gereken önlemler değerlendirildi.

İzleyin | Depremzedeler anlatıyor: “17 Ağustos’u birebir yaşayanlar için acı hiçbir zaman geçmedi, geçmeyecek”

İzleyin | İstanbul depremi | 2030’a kadar olma olasılığı %64

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.