Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kılıçdaroğlu Yalova’da protesto edildi: “Bay Kemal Yalova Belediyesi’nden çalınan 23 milyon lira nerede?”

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bugün (17 Ağustos) partisinin grup toplantısına katılmak ve esnaf ziyaretleri gerçekleştirmek için gittiği Yalova’da protesto edildi.

Haber: Ali Macit & Ali Deniz Çakır

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün (17 Ağustos) Yalova’da partisinin grup toplantısını gerçekleştirdi. Yalova’daki temaslarına sabah saatlerinde başlayan Kılıçdaroğlu ilk olarak, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin yıldönümünde deprem anıtını ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, grup toplantısında “beşli çete” olarak adlandırdığı şirketlere son 18 yılda 203 milyar 700 milyon dolar değerinde ihale verildiğini söyledi.

Programına esnaf ziyaretlerini de ekleyen Kılıçdaroğlu, il merkezinde konuşma yapacağı sırada Yalova Belediyesi Kentsel Dönüşüm Ofisi’nin penceresinden “Bay Kemal Yalova Belediyesi’nden çalınan 23 milyon lira nerede?” yazan bir pankart açıldı. CHP liderini dinlemek için toplanan vatandaşlar, “Kahrolsun AKP” sloganı attı.

Kılıçdaroğlu, pankartın açılmasının ardından “Bay Kemal, her kuruşun hesabını verir, her kuruşun hesabını vermek isteyen kişi televizyonda karşıma çıkar ve hesabını sorar. Hiç meraklanmayın. Bu korkunun eseridir. Hiç kimse unutmasın, geliyor gelmekte olan. Bu ülkede adalet istiyor musunuz, bize katılacaksınız. Demokrasi istiyor musunuz, bize katılacaksınız” diye konuştu. Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti:

“Demokrasinin, özgürlüğün, hakkın, hukukun, adaletin ayak sesleri geliyor. Birileri korkuyor. Birileri panik içinde. Hiç ama hiç sizi onlar üzmesin. Allah’ın izniyle hep birlikte, hep beraber mücadele edeceğiz. Haramilerin saltanatını yıkacağız. Bu ülkeye haramiler değil, demokratlar lazım. Bu ülkeyi soyanlar değil, alın terini katık olarak koyan siyasetçiler lazım.”

Kılıçdaroğlu, esnaf ziyareti yapmadan bölgeden ayrıldı. Bazı milletvekilleri ve vatandaşlar pankartın açıldığı binanın önünde bekledi. CHP Parti Meclisi Üyesi ve İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, olaya ilişkin “Açık provokasyon niteliğinde bir iş ve işlem yapılıyor. Bunun faillerinin bir an önce yakalanması ve gerekli işlemlerin yapılması lazım. Bu kadar insanın can güvenliğiyle oynanmıştır burada. Böyle bir şey yapılabilir mi?” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.