Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Açık Oturum (361): Ankara ve Şam yakınlaşması ne anlama geliyor? Berrin Sönmez, Bahadır Kurbanoğlu, Musa Özuğurlu ile söyleşi

Medyascope Açık Oturumu’un 361. bölümünde Alphan Telek, konukları gazeteci Musa Özuğurlu, Gazeteduvar yazarı ve Medyascope yorumcusu Berrin Sönmez ve Gelecek Partisi Yönetim Kurulu Üyesi Bahadır Kurbanoğlu ile Ankara ve Şam arasındaki yakınlaşmayı ve bunun iç siyasete etkilerini tartıştı.

Musa Özuğurlu: “Türkiye ve Suriye’yi ilişki kurmaya zorlayan birtakım nesnel koşullar var”

Ankara ve Şam arasındaki yakınlaşmanın değerlendirildiği ilk turda Musa Özuğurlu, son dönemde oluşan bazı koşulların Ankara ve Şam yönetimlerini yakınlaşmaya ittiğini belirtti.

Bahadır Kurbanoğlu ise muhalefetin Suriye sınavını geçemediğini ve muhalefetin Suriye ve sığınmacılarla ilgili söylemlerinin gerçeklikten uzak olduğunu söyledi.

Berrin Sönmez: “2010 sonrası Esad rejimi ile 2016 sonrası Erdoğan rejimi arasında benzerlikler var

Bu yakınlaşmanın iç siyasete etkilerinin değerlendirildiği ikinci bölümde ise Berrin Sönmez, Esad’ın 2010 yılı sonrasında Suriye’de yaptıklarıyla Türkiye’de iktidarın 2016 sonrasında yaptıkları arasında benzerlik olduğunu söyledi.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.