Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Maymun çiçeği virüsü ilk kez insandan köpeğe bulaştı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), maymun çiçeği virüsünün ilk kez insandan köpeğe geçtiğini duyurdu. Vaka 10 Ağustos’ta saygın tıp dergisi The Lancet’te yayımlanan bir makalede anlatıldı.

Makaleye göre Fransa’da birlikte yaşayan iki kişide, 10 Haziran’da maymun çiçeği virüsü tespit edildi. Sonrasında iki arkadaşın sahibi oldukları dört yaşındaki greyhound cinsi köpekte de maymun çiçeği virüsüne rastlandı. Bu olay, insandan hayvana geçen ilk maymun çiçeği vakası olarak kayıt altına alındı.

DSÖ Acil Sağlık Programı Başkanı Mike Ryan, bunun beklenmedik bir durum olmadığını belirtti. Henüz köpekten insana virüs bulaştığına dair veri olmadığını belirten DSÖ yetkilileri, maymun çiçeğine yakalanan insanların kendilerini evcil hayvanlarından izole etmelerini istedi.

Virüsün tespit edildiği ülke sayısı 93’e yükseldi

DSÖ son bir haftada dünya genelinde yedi bin 500 maymun çiçeği vakası tespit edildiğini ve vakalardaki haftalık artışın yüzde 20’yi geçtiğini duyururken virüsün görüldüğü ülke sayısının 93’e yükseldiğini açıkladı. 

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.