Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Akropolis Turnuvası’nda üçüncü maç: Türkiye A Milli Erkek Basketbol Takımı, ev sahibi Yunanistan’a mağlup oldu

FIBA 2023 Dünya Şampiyonası Elemeleri ve Avrupa Basketbol Şampiyonası kapsamında hazırlıklarını sürdüren 12 Dev Adam, Akropolis Turnuvası’nda çıktığı üçüncü maçta ev sahibi Yunanistan’a 89-80 mağlup oldu.

Yunanistan’da düzenlenen Akropolis Turnuvası’nda dün (19 Ağustos) ev sahibi Yunanistan’a 89-80 yenilen Türkiye A Milli Erkek Basketbol Takımı, turnuvayı iki mağlubiyet ve bir galibiyet ile kapattı. 

Ay-Yıldızlı ekipte Furkan Korkmaz 22 sayı ve 10 ribaund ile karşılaşmanın en skorer ismi olurken, Cedi Osman 17 sayı ve 6 ribaund, Alperen Şengün de 10 sayı, 8 ribaund ve 7 asist kaydetti. Giannis Antetokounmpo’dan yoksun sahaya çıkan ev sahibi Yunanistan’da ise Kostas Antetokounmpo 19 sayı ve 13 ribaund ile galibiyette önemli rol oynarken, Tyler Dorsey 16 sayı, Kostas Papanikolaou da 13 sayı ile oynadı.  

Karşılaşmanın üçüncü çeyreğinde Milli Takım Başantrenörü Ergin Ataman, hakeme itirazları nedeniyle ikinci teknik faulünü alarak diskalifiye edildi. 

https://twitter.com/BasketNews_com/status/1560713424602107904?s=20&t=c7Pe5s1QP4i6IbovtwF1Kg

Karşılaşmanın özeti:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.