Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mardin’de 20 kişinin öldüğü kazayla ilgili yayın yasağı getirildi

Mardin’in Derik ilçesinde 20 Ağustos’ta 20 kişinin yaşamını yitirdiği, 26 kişinin de yaralandığı trafik kazasına ilişkin Derik Sulh Ceza Hakimliği tarafından yayın yasağı getirildi. Yasak kararına gerekçe olarak “toplum sağlığı, milli güvenlik, kamu düzeni, kamu güvenliği ve suç işlenmesinin önlenmesi” gösterildi.

Derik Sulh Ceza Hakimliği’nin 20 Ağustos 2022 tarih ve 2022/259 iş sayılı kararı ile getirilen yayın yasağı Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) sitesinde de yayımlandı.

Derik Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başvurusu üzerine alınan yayın yasağının gerekçesi şöyle açıklandı:

“Toplum sağlığı, milli güvenlik, kamu düzeni, kamu güvenliği ve suç işlenmesinin önlenmesi amacıyla soruşturma tamamlanıncaya kadar soruşturma dosyası kapsamı hakkında yazılı, görsel ve internet medyasında, sosyal medyada, her türlü haber, röportaj, eleştiri ve benzeri yayın yapılmasının yasaklanmasına…”

Ne olmuştu?

Mardin’in Derik ilçesinde, 20 Ağustos freni boşalan gübre yüklü TIR iki araca çarparak devrilmişti. Kazanın ardından yaralılara müdahale eden kalabalığın arasına bir süre sonra gübre yüklü başka bir TIR dalmıştı. Kazada 20 kişi ölmüş, 26 kişi ise yaralanmıştı. TIR şoförleri U.G. ve Y.Ş. çıkarıldıkları mahkemede tutuklanmıştı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.