Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Aile şikayetçi olmadı, bakanlık atadı, mahkeme alkollü araç kullanırken 13 yaşındaki çocuğun ölüme neden olan kaymakamı tahliye etti

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde 15 Temmuz’da 13 yaşındaki Muhammed Çelik’e çarpıp ölümüne neden olan eski Gercüş Kaymakamı Server Sinanoğlu dün (22 Ağustos) tahliye edildi. Hazırlanan iddianamede, alkollü araç kullanırken kaza yapan Sinanoğlu hakkında altı yıla kadar hapis cezası istendi. Kazada yaşamını yitiren Çelik’in ailesinin Sinanoğlu’ndan şikayetçi olmadığı, İçişleri Bakanlığı’nın son kararname ile Sinanoğlu’nu Çorum Valiliği Hukuk Müşavirliğine atadığı ortaya çıktı.


Kaymakamlığa ait araçla 15 Temmuz’da Batman’ın Gercüş ilçesinden Diyarbakır’a giderken Bismil ilçesinde 13 yaşındaki Muhammed Çelik’e çarparak ölümüne, bir kişinin de yaralanmasına neden olan Kaymakam Server Sinanoğlu hakkında “bilinçli taksirle ölüme neden olmak” suçlamasıyla iddianame hazırlandı. İddianameyi kabul eden 11. Ağır Ceza Mahkemesi, Sinanoğlu’nun tutukluluk durumunu değerlendirdi.

Mahkeme, istenilen cezanın üst ve alt sınırı, mağdurların şikayetten vazgeçmeleri, bilirkişi raporundaki kusur durumları, tutuklulukta geçirilen süre ve orantılılık ilkelerini gerekçe göstererek Sinanoğlu’nun tahliyesine karar verdi.

Aile şikayetçi olmadı: “Maddi ve manevi zararımız karşılandı”

İddianameye göre kazada yaşamını yitiren Muhammed Çelik’in ailesi, olaydan 10 gün sonra savcılığa dilekçe vererek maddi ve manevi zararlarının karşılandığını, şüpheliden şikayetçi olmadıklarını belirtti. Ölümlü trafik kazasına karıştığı gerekçesi ile görevinden uzaklaştırılan Sinanoğlu, geçen hafta yayımlanan 2022 Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile Çorum Valiliği Hukuk Müşavirliği’ne atandı. Ailenin şikayetçi olmaması, bakanlığın tutuklu yargılanan Sinanoğlu’nu ataması ve ardından mahkemenin tahliye kararı vermesi dikkat çekti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.