Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Fatma Öncü, Medyascope’a konuştu: “Derik’te yaşanan travma kolay atlatılamaz, TIR’lar benzin istasyonuna girseydi daha büyük facia yaşanabilirdi”

Mardin’in Derik ilçesinde freni boşalan gübre yüklü iki TIR’ın neden olduğu, 20 kişinin yaşamını yitirdiği ve 26 kişinin yaralandığı kazanın ardından ilçede taziyelere katılan ve yaralıları ziyaret eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Fatma Öncü, izlenimlerini Medyascope’a anlattı. Yaşanan olayın travmasının kolay kolay atlatılamayacağını, bakanlık olarak ailelere sosyal ve psikolojik destek sunduklarını ve olayın takipçisi olacaklarını söyleyen Öncü, “Allahtan TIR’lar kaza yerinin hemen yanı başında bulunan benzin istasyonuna girmemiş. Girseydi daha büyük facia yaşanacaktı” dedi.

“Çevre yolu için fizibilite çalışmalarına başladı”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Fatma Öncü, Derik’te 20 kişinin yaşamını yitirdiği kazanın ardından yaralıları ziyaret etti ve yaşamını yitirenlerin ailelerine taziye ziyaretlerinde bulundu. Medyascope‘a konuşan Öncü, kazadan hemen sonra devletin bütün kurum ve kuruluşlarıyla olaya müdahale ettiğini ancak olaydan sonra yaşanan travmanın kolay kolay atlatılamayacağını söyledi. Kaza yerinin hemen yanında bir benzin istasyonu olduğuna dikkat çeken Öncü, “Allahtan TIR’lar kaza yerinin hemen yanı başında bulunan benzin istasyonuna girmemiş. Girseydi daha büyük facia yaşanacaktı. Şu anda bu travmayı yaşanan ailelere manevi destek veriyoruz. Ailelerin şimdi manevi desteğe ihtiyaçları var. Cumhurbaşkanımızın talimatı ile Ulaştırma Bakanlığı, çevre yolu için fizibilite çalışmalarına başladı ve en kısa sürede çevre yolu ve iki tünel yapılacak” diye konuştu.

“Kazanın sebebi titizlikle araştırılıyor”

Bakan Yardımcısı Öncü, kazayla ilgili soruşturmanın titizlikle yürütüldüğünü vurgulayarak, “Hem adli makamlar hem de idari makamlar titiz bir çalışma yürütüyor. Ortada çok bilgi kirliliği var. Kazanın sebebi şoförler mi, araçlar mı, yol mu, nerede bir kusur varsa araştırılıyor ve bu sonunda kamuoyu ile paylaşılacak. Şu anda vatandaşlar acılarıyla baş başa ve yaslarını tutmaya çalışıyor” dedi.

“Bu olay siyasete malzeme edilecek bir konu değil, yayın yasağı doğru”

Öncü, kazayla ilgili haberlere yayın yasağı getirilmesini ise şöyle değerlendirdi: “Daha yas tutulurken, olay ile ilgili kirli bilgilerin paylaşılması, yapılan yorumlar ve paylaşımlar vatandaşlar arasında huzursuzluk çıkaracaktır. Bu kaza siyasete malzeme edilecek bir konu değildir. Yayın yasağı getirilmesi ile sağlıklı bir soruşturma ve araştırmanın yapılmasına zemin hazırlayacaktır.”

“Sonuna kadar takipçisi olacağız”

Kazada, bir bakanlık personelinin de yaşamını yitirdiğini, ailelere sosyal ve psikolojik destek vermeye devam edeceklerini dile getiren Öncü, “Kazada annesiz ya da babasız kalan çocuklara, çocuklarını yitiren ailelere her türlü desteği vereceğiz. Bakanlık olarak sonuna kadar olayın takipçisi olacağız” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.