Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Çin’de “Minyonlar” filmine sansür

Çin’de dizilerde ve filmlerde sansüre devam ediliyor. Ülkede son olarak hafta sonu vizyona giren popüler animasyon serisi “Minyonlar”ın son filmi “Minions: Rise of Gru”nun sonu değiştirildi.

“Çılgın Hırsız” serisinin öncesini anlatan “Minyonlar: Gru’nun Yükselişi” filminin sonunun Çin’de değiştirildiği ortaya çıktı.

Filmin 1970’lerde geçen uluslararası versiyonu, “Minyonlar” serisinin kötü kahramanı olarak bilinen Gru’nun nasıl kötü birine dönüştüğünü anlatıyor. Çin’deki versiyonda ise Gru, kendisini ailesini büyütmeye adamış bir karakter olarak tanımlanıyor.

Kötü bir karakter olan bilinen Gru’nun Çin’deki filmde sansürlenerek iyi biri haline gelmesi, izleyicilerin eleştirilerine yol açtı. Kimi kullanıcılar, Çin’deki otoritelere, “Kronolojik olarak sonraki filmlerde nasıl kötü karakter olacak?” sorusunu yöneltti. Çok sayıda yorumcu ise yapılan değişikliklerin bir PowerPoint sunumuna benzediğini söyledi ve müdahalelerle alay etti.

Filmin Çin’deki distribütörleri Huaxia Film Distribution ve China Film Co. ise Guardian’ın yorum talebine yanıt vermedi.

Kaynak: Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.