Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Arnavutluk Başbakanı Rama’dan Erdoğan’a teşekkür: “Olmasaydı, aşılarımız olmayacaktı”

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Türkiye’nin, koronavirüs salgını döneminde verdiği desteğin altını çizdi, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti. Rama, “Türkiye Cumhurbaşkanı olmasaydı, aşılarımız olmayacaktı” dedi.

Avusturya’daki Alpbach Avrupa Forumu’nda “Avrupa Birliği’nin (AB) Jeopolitik Uyanışı” konulu panelde konuşan Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Arnavutluk’un AB ile entegrasyonu, koronavirüs salgını döneminde Türkiye’nin gönderdiği yardımlar ve Kosovalılara Avrupa’da vize serbestisi gibi konulara değindi.

Edi Rama

Jeostratejinin öneminden bahseden Rama, Batı Balkanlar’da ölüm kalım meselesi söz konusu olduğunda bölgede önemli adımlar atan ülkelerin Çin, Rusya ve Türkiye olduğunu söyledi. Koronavirüs salgını döneminde Türkiye’nin kendilerine gönderdiği desteğin altını çizen Rama, “Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmasaydı, aşılarımız olmayacaktı” dedi.

Türkiye, Arnavutluk’a ne kadar aşı gönderdi?

Sinovac firmasının Türkiye’deki tek yetkili distribütörü Keymen İlaç A.Ş.’nin de bünyesinde yer aldığı ALAGÖZ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cantürk Alagöz, Eylül 2021’de Arnavutluk’a bir milyon doz aşı gönderdiklerini söylemişti.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ise 17 Ocak 2021’de Arnavutluk Parlamentosu’ndaki konuşmasında salgın döneminde Türkiye’nin Arnavutluk’un yanında yer aldığını ve geliştirdiği TURCOVAC aşısıyla beraber bu desteğin daha da artacağını şu cümlelerle dile getirmişti:

“2019 depreminde ve müteakiben 2020 yılında patlak veren koronavirüs salgınında Arnavutluk’a en etkin ve samimi yardımları sağlayan ilk ülke Türkiye olmuştur. Şu anda da bildiğiniz gibi TURKOVAC aşısını çıkardık ve TURKOVAC aşısıyla birlikte de yine her zaman imkânlarımızla Arnavutluk’un yanında olacağız.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.