Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Henüz 17 yaşında: Mack Rutherford, dünyayı uçakla dolaşan en genç insan oldu

İngiltere ve Belçika vatandaşı olan 17 yaşındaki Mack Rutherford, kendi kullandığı küçük bir uçakla çıktığı beş aylık turunun ardından dünyayı tek başına dolaşan en genç insan oldu.

İngiltere ve Belçika vatandaşı 17 yaşındaki pilot Mack Rutherford, beş aylık bir uçak yolculuğun ardından dünyayı tek başına dolaşan en genç insan oldu. Rutherford, kendi kullandığı uçakla 30’dan fazla ülkeyi ziyaret etti. Yolculuğuna Bulgaristan’ın başkenti Sofya’dan başlayan Rutherford, 23 Mart’ta tekrar aynı yere döndüğünde alkışlarla karşılandı.

Mack Rutherford

Rutherford şimdi ise okuluna geri dönerek eğitimini tamamlamayı düşünüyor.

“Pes etmek için çok sebebim oldu ama ben devam ettim”

“Pes etmek için çok sebebim oldu” diyen Rutherford, başaramayacağı gibi görünen anlarda bile yolculuğuna devam ettiğini söyledi:

“Sonunda burada olmaktan ve hedefimi gerçekleştirmekten çok mutluyum. Beklediğimden daha uzun sürdü ama çok heyecan verici ve ilginç bir deneyimdi. Hiç pişman değilim.”

Gezisinde birçok zorluklarla karşılaşan Rutherford, Sudan’da uçağına ait güneş paneli sisteminin düştüğünü, Hindistan’da ise Muson yağmurlarının uçağının ana yakıt tanklarına girdiğini ve bazı belgelerini ıslattığını söyledi.

Rutherford, yolculuğunda en sevdiği güzergâhın ise Sahra Çölü’nden Grönland’a kadar uzanan rota olduğunu belirtti.  

Kaynak: Reuters

Derleyen: Burak Siperli

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.