Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yılın son Grand Slam’i Amerika Açık Tenis Turnuvası başlıyor

Tenis sporundaki dört Grand Slam turnuvasından takvim yılına göre sonuncusu Amerika Açık Tenis Turnuvası’nın 142. edisyonu başlıyor. Tek erkeklerde 21 Grand Slam şampiyonu bulunan Novak Djokovic’in koronavirüs aşı durumu, dünya iki numarası Alexander Zverev’in ise sakatlığı sebebiyle katılamadığı turnuvada gözler, 22 Grand Slam şampiyonluğu bulunan Rafael Nadal ve son şampiyon Daniil Medvedev’de olacak. Tek kadınlarda ise ABD Açık, Serena Williams’ın kortlara vedasına sahne olacak.

Tenis sporundaki dört Grand Slam’den takvim yılına göre sonuncusu Amerika Açık Turnuvası başlıyor. 29 Ağustos – 11 Eylül arasında oynanacak turnuvada tek erkeklerde Novak Djokovic ve Alexander Zverev’in yokluğunda gözler, Rafael Nadal ve Daniil Medvedev’de olacak. Djokovic, ABD uyruklu olmayanların ülkeye giriş-çıkış yapabilmelerinin koronavirüs aşısı olma şartına bağlanmasından dolayı turnuvada yer alamayacak. 

Daniil Medvedev şampiyonluğunu korumak için korta çıkacak. Wimbledon’da karın kaslarındaki sakatlık sebebiyle yarı finalde turnuvadan çekilen Rafael Nadal’in ABD Açık’taki performansında ise sağlık durumu belirleyici olacak. İyileştikten sonra Cincinnati Masters’ta kortlara dönen ancak ilk turda elenen İspanyol raketin form durumuna dair soru işaretleri doğmuştu.  

Son şampiyon ve dünya 1 numarası Rus raket Daniil Medvedev, ilk turda 24 yaşındaki Birleşik Amerikalı tenisçi Stefan Kozlov ile karşılaşacak. Karşılaşma bugün Türkiye saati ile 19:00’de başlayacak.

Medvedev’in olası şampiyonluk yolu:

Dünya 3 numarası ve 22 Grand Slam Rafael Nadal ise 21 yaşındaki Avustralyalı tenisçi Rinky Hijikata ile karşılaşacak. Grand Slam şampiyonluğu sayısını daha da artırmak isteyen Nadal, Djokovic’in yokluğunda aradaki farkı açmak istiyor. Nadal-Hijikata karşılaşması 31 Ağustos Çarşamba sabah saat 02:00’de başlayacak. 

Nadal’ın olası şampiyonluk yolu:

Tek kadınlarda ise dünya 1 numarası Polonyalı Iga Swiatek, Wimbledon’da erken elenerek yarattığı hayal kırıklığının ardından, üçüncü Grand Slam’ini kazanmak için korta çıkacak. Swiatek’in ilk turdaki rakibi 26 yaşındaki İtalyan tenisçi Jasmine Paolini olacak. İkilinin karşılaşması yarın (30 Ağustos) saat 18:00’de başlayacak. 

Swiatek’in olası şampiyonluk yolu:

Kadınlar tenisinin en büyük isimlerinden 41 yaşındaki Birleşik Amerikalı Serena Williams ise büyük ihtimalle kariyerinde son kez bir Grand Slam turnuvasında yarışacak. 23 şampiyonluk ile “Open-Era” döneminde en çok Grand Slam kazanan isim olan efsanevi raket, ilk turda 27 yaşındaki Karadağlı Danka Kovinic ile karşılaşacak. Karşılaşma bu gece sabaha karşı saat 02:00’de başlayacak. 

Serena Williams’ın veda açıklaması içeren yazısı:

Djokovic’in aşı statüsü sebebiyle ABD Açık’a katılamamasına dair John McEnroe’nun sözleri:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.