Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İmamoğlu’ndan İBB Muhtarlıklar Daire Başkanı Saltık hakkında 10 yıl hapis istenmesine tepki: “Biz yoksulun derdindeyken bazıları hâlâ kumpas derdinde”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beyoğlu-Taksim’de “Sevgi Sosyal Kütüphanesi” açılışında, hakkında “terör” soruşturması açılan ve 10 yıl hapis cezası istenen Muhtarlıklar Daire Başkanı Yavuz Saltık’la ilgili konuştu. İmamoğlu, “Biz, yoksulun derdindeyken bazıları hâlâ kumpasın derdinde” dedi.

İçişleri Bakanlığı’nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik yürüttüğü “terör” soruşturması kapsamında Muhtarlıklar Daire Başkanı Yavuz Saltık hakkında dava açıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Saltık hakkında 10 yıl hapis cezası talep etti.

Saltık, Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DİAYDER) üyelerine belediyenin sosyal yardım kartlarının dağıtılmasından sorumlu tutuldu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün (31 Ağustos) Saltık’a dava açılmasıyla ilgili konuştu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya gönderme yapan İmamoğlu, Saltık için istenen 10 yıl hapis istemini “kumpas” olarak adlandırdı.

İmamoğlu şöyle konuştu:

“Biz yoksulun derdindeyken bazıları hâlâ kumpas derdinde. Biz bu kumpaslara boyun eğecek, göz yumacak insanlar değiliz. Ben, yol arkadaşlarımla güvenle yol yürürüm. Makam elde ettikten sonra kapımı çalan uygun ya da uygunsuz insanlarla fotoğraf çektiren bir makam sahibi değilim. Beni kimse kendisiyle karıştırmasın. Yaklaşık bir yıl önce 557 terörist diye masaya vura vura konuşan bir bakan hırslarıyla belediyemizi o günden bugüne müfettişlerin saldırısına uğrattı. İyi niyetli müfettişlere kapımız her zaman açık. Çünkü biz milletin bütçesini yönetiyoruz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.