Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gelecek Partisi’nden yolsuzluklar için suç duyurusu – Süleyman Soylu, Nurettin Canikli, Mehmet Ağar dahil 21 şüpheli

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Sedat Peker’in iddialarıyla tekrar gündeme gelen yolsuzluklar hakkında konuştu ve 2021’de başlattıkları “Beyaz gömlek hareketi”ni hatırlatarak, kürsüye ceketsiz ve kravatsız çıktı. Toplantının ardından il başkanları İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AKP Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar başta olmak üzere 21 kişi hakkında, “kasten insan öldürmek, işkence yapmak, cinsel saldırı, rüşvet, dolandırıcılık, uyuşturucu ticareti” gibi suçlamalarla, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Gelecek Partisi’nin İl Başkanları Toplantısı’nda konuşan Davutoğlu, sadece organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in gündeme getirdiği Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) üzerinden oluşturulan rüşvet çarkı iddiaları için harekete geçmediklerini belirterek “Tek olaya bağlı kalmadan suç duyurusunda bulunacağız. Sadece SPK değil, bir yıldır süregiden ve siyasi boyutu da ağırlık taşıyan bir suç duyurusu yapacağız” dedi.

Savcıları göreve çağıran ve bürokratların yolsuzluklardan ders çıkarmasını isteyen Davutoğlu, “Bir iddia olduğunda önce bürokratlar feda ediliyor. Sayın Cumhurbaşkanı SPK başkanına sahip çıktı mı? Soruşturma açmadı ama sahip de çıkmadı. Attıkları her imzanın kendileri için ya berat nişanı ya da suç olacağını unutmasınlar” diye konuştu. 

“Mal varlıkları araştırılsın” 

Davutoğlu, kendisi başta olmak üzere yaşayan bütün cumhurbaşkanlarının, başbakanların, üst düzey bürokratların mal varlığının araştırılması için çağrı yaptı. İktidara geldiklerinde “siyasi ahlak yasası” çıkaraklarını söyleyen Davutoğlu, yolsuzluğa karşı eylem planlarını dört aşama ile açıkladı: etkin muhalefet, iktidara geldiklerinde mıntıka temizliği, kurumsal arınma ve temiz siyaset.

AKP içerisinde yer alan ancak yolsuzluklara bulaşmayanlara seslenen Davutoğlu, “Doğruyu söylemek sadece muhteva değil, zamanlama meselesidir. Geçmişte bu işlere bulaşmamış olmanız yetmiyor, durduğunuz yer, bu yolsuzlukları meşrulaştıran bir yer. Ne zaman konuşacaksınız” dedi.

21 kişi hakkında suç duyurusu

Gelecek Partisi, Sedat Peker’in video ve tweetlerle ortaya attığı iddialarıyla ilgili, 21 kişi hakkında suç duyurusunda bulundu. Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün ve Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu Başkanı Şenol Gürşan, Ankara Adliyesi önünde açıklama yaptı.

Şikayet dilekçesinde, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AKP Elazığ Milletvekili ve Mehmet Ağar’ın oğlu Tolga Ağar ve AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’nun görevleri ile ilgisi bulunmayan konularda suç oluşturan eylemlerde bulunduklarının somut delili olduğu iddia edildi. Tolga Ağar hakkında, cinsel saldırı ve cinayet iddiaları da dilekçede yer aldı. 

Sedat Peker’in iddiaları 

Sedat Peker’in, suç örgütü liderliği yaptığı, çeşitli suçlarda azmettirici olduğu, uyuşturucu ticareti yaptığı, bazı faili meçhul cinayetlerin sorumlusu olduğu gibi suçlamalarda bulunduğu eski İçişleri Bakanı ve eski  Emniyet Genel Müdürü Mehmet Ağar da suç duyurusunda “şüpheli” olarak yer aldı.

AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım’ın babasının nüfuzunu kullanarak uyuşturucu ticareti yaptığı, AKP İstanbul Milletvekili Metin Külünk’ün Sedat Peker’den aylık 10 bin dolar aldığı, Nurettin Canikli’nin TMSF’deki yolsuzluk ağından sorumlu olduğu, Türkiye’deki mal varlığına el konulan Sezgin Baran Korkmaz’ın yurtdışına kaçması için Süleyman Soylu tarafından uyarıldığı yönündeki iddialar ve SPK çevresinde kurulan rüşvet ağında adı geçenler hakkındaki iddialar, suç duyurusunda yer aldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.