Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Prof. Dr. Esin Şenol’u ölümle tehdit eden kişi elektronik kelepçesini kırdı: “Korkmuyorum ama çok öfkeliyim”

Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol, kendisini daha önce ölümle tehdit eden ve tutuksuz yargılanan Mustafa Yücel’in elektronik kelepçesini kırdığını sosyal medya hesabından duyurdu. Konu hakkında Medyascope’a konuşan Prof. Esin Şenol “Korkmuyorum ama çok öfkeliyim” dedi.

“Zanlının acil olarak tutuklanması gerektiğini düşünüyorum”

Kendisini ölümle tehdit eden Yücel’in kendisine zarar vermesini önlemek adına kendisine yakın koruma verildiğini belirten Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol şunları söyledi: 

“Ankara’da bana verilen 24 saatlik bir koruma var ama şu anda Ankara dışındayım. Elektronik kelepçeyi kıracak seviyede olan bir kişi tabii ki gerginlik yaratıyor” 

Yakın bir zamanda çok yoğun bir döneme gireceğinin vurgulayan Şenol, bu süreçte yakın korumasının 24 saat boyunca yanında olacağını ve bunun tek sebebinin kendisini ölümle tehdit eden şahsın serbest olması olduğunu ve zanlının acil olarak tutulması gerektiğini vurguladı.

“Korkmuyorum ama çok öfkeliyim”

Şenol, polislerin tedbirleri arttırma çağrısının ardından kendisini güvende hissedip hissetmediğini hakkında ise şöyle konuştu:

“Doğrusunu söylemek gerekirse çok öfkeliyim. ‘Korkuyorum’ diyemeyeceğim çünkü kendi tedbirlerim var ama çok öfkeliyim. Sistemin beni koruması gerekirken, sistem suçluyu koruyor. Başka tehditler de alıyorum. Dün mesela biri beni telefonda tehdit etti bu yüzden savcılığa başvuracağım. Sosyal medyada da bana ve birkaç bilim insanına daha düzenli olarak siber zorbalık yapılıyor.”

Zanlı Mustafa Yücel’in Twitter hesabının askıya alınmasına rağmen Instagram’da paylaşımlarına devam ettiğini belirten Şenol, “Twitter hesabı askıya alınmış ama Instagram’dan ismimi anmadan tehdit ve hakaretlere devam ediyor. ‘Yaşlı sarı öküz’ gibi bir benzetme kullanarak bana saldırmaya devam ediyor. Bu kişinin adresi belli. Elektronik kelepçesini kırmasına rağmen şu anda gözaltı süreci işletilmiyor” diye konuştu. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.