Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dokunulmazlığı kaldırılan HDP Milletvekili Semra Güzel gözaltına alındı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Güzel’in Edirne istikametine giderken sahte pasaport ile yakalandığını duyurdu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in yakalandığını duyurdu. Hakkında Ankara Sulh Ceza Hakimliğince “silahlı terör örgütüne üye olma” suçlarından arama kaydı bulunan Güzel’in bir araçla Edirne istikametinde ilerlerken sahte pasaport ile yakalandığı açıklandı.

Semra Güzel’in dokunulmazlığı, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’ndaki oylamayla 1 Mart’ta kaldırılmıştı. Böylece yargılanmasının önü açılan Güzel yaklaşık altı ay sonra gözaltına alındı.

Ne olmuştu?

2017’de öldürülen PKK’lı Volkan Bora’nın cep telefonundan birlikte çekildikleri fotoğraflarının çıkmasının ardından HDP’li Güzel hakkında dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle fezleke hazırlanmıştı.

Güzel, fotoğrafların beş yıl önceye ait olduğunu, çözüm süreci sırasında çekildiği belirtmişti.

Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı, Semra Güzel ile ilgili fotoğraf, belge ve ifadeleri HDP’nin kapatılma davasına konulması için ek delil olarak hazırlayarak Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na göndermişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.