Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erdoğan, Sedat Peker’in iddialarında ismi geçen danışmanı Serkan Taranoğlu’nu görevden aldı

Medyascope’un AKP MYK üyesi kaynağından edindiği bilgiye göre Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarıyla gündeme gelen Serkan Taranoğlu’nu danışmanlık görevinden aldı.

Sedat Peker’in iddialarıyla gündeme gelen yolsuzluk tartışmalarında adı geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın danışmanı Serkan Taranoğlu görevden alındı.

Taranoğlu’nun görevden alındığını AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin dün (1 Eylül) yapılan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında açıkladı.

Medyascope’un MYK kaynaklarından aldığı bilgiye göre, toplantıda eski Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu ve AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’nun adının karıştığı yolsuzluk olayları da gündeme geldi.

Bu olaylara adı karışan Serkan Taranoğlu konusunda ise Erdoğan’ın MYK üyelerine, “Görevden aldım” dediği öğrenildi.

Sedat Peker, Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu’nun Marka Yatırım Holding’in sahibi Mine Tozlu Sineren ve eşi İbrahim Sineren ile Ankara’daki Sheraton Otel’de ve Next Level’daki Way Out isimli danışmanlık şirketinde görüştüğünü, Taranoğlu’nun Sineren’den 200 bin lira rüşvet istediğini ve “Ben senin işini çözeceğim” dediğini iddia etmişti.

Peker bu görüşmelerine delil olarak bir WhatsApp konuşmasının ekran görüntüsünü paylaşmıştı.

Mine Tozlu Sineren de Serkan Taranoğlu ile Ankara’daki Next Level adlı AVM’de görüştüklerini söylemişti. İddiaların ardından hiçbir açıklama yapmayan Taranoğlu, 7 Ocak 2019’dan beri Cumhurbaşkanı Danışmanı olarak görev yapıyordu.

Ne olmuştu?

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, bir önceki SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu, kardeşi AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu ve Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu’nun içinde bulunduğu bir rüşvet ağı olduğunu öne sürmüş, Marka Yatırım Holding’in sahibi Mine Tozlu Sineren’den 12 milyon lira rüşvet istediğini iddia etmiş ve Sineren ile Taranoğlu’na ait olduğunu belirttiği Whatsapp yazışmalarını paylaşmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.