Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erdoğan’dan Ahmet Şık’a: “Teröristin teki, dokunulmazlığı kalktıktan sonra ceza davaları gelecek”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık’ın Medyascope’ta söylediği “AKP bir suç örgütü olduğu için kapatılacak” sözlerine tepki gösterdi. Erdoğan “Bu zat zaten teröristin tekidir” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da cuma namazı sonrası açıklamalarda bulundu.

Erdoğan’a TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık’ın, Medyascope‘ta Ruşen Çakır ve izleyicilerin sorularını yanıtladığı programdaki “AKP bir suç örgütü olduğu için kapatılacak” sözleri soruldu.

Erdoğan da konuyla ilgili şunları söyledi:

“Bu zat zaten teröristin tekidir. Nasıl olduysa bir vekil olma şansını yakaladı. Şu anda da bu ifadeleri kullanıyor. Hukuk devletinin içinde teröristlerin yaklaşım tarzıyla bir yaklaşım içinde. Soyadı şık ama kendisi neye benziyor bilmiyorum. Onun gücü ne AK Parti’yi kapatmaya yeter ne bizleri mahkum etmeye yeter. Önce o kendi paçasını nasıl kurtaracak ona baksın. Birçok terör örgütlerinin içinde yer almış bir kişidir. Dokunulmazlığı kalktıktan sonra ceza davaları arkasından gelecektir.”

Ahmet Şık ise Erdoğan’ın açıklamalarına Twitter’dan cevap verdi.

Şık, “İktidarınız sona erip memlekete hukuk geldiğinde, menfaatini değil hukukun haysiyetini önemseyen şimdiki gibi kuklaya çevirdiklerinize benzemeyen yargı mensupları kimin terörist kimin çete lideri olduğuna karar verecek. O zaman konuşuruz bu konuyu” dedi.

Ne olmuştu?

Ruşen Çakır’a konuk olan Ahmet Şık şunları söylemişti: 

“AKP’ye MHP’ye bırakmayacağız bu muhalefeti. Onlar darmaduman olacaklar. Hepsi suç örgütü üyesi olmaktan yargılanacak yapıdan bahsediyoruz. Temiz olanları, suça bulaşmayanları Meclis’te kalmaya devam etsin. Ama AKP bu nedenle kapatılacak. AKP bir siyasi parti muamelesi görmeyecek bu dönem kapanırsa. AKP bir suç örgütü olduğu için kapatılacak. Siyasî parti kılığına girmiş bir suç örgütü diyecekler.”

AKP’nin parti avukatları, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Ahmet Şık hakkında, Medyascope yayınında söylediği bazı sözleri gerekçe göstererek 100 bin liralık manevi tazminat davası açmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.