Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mardin’de polisin açtığı ateş sonucu yaşamını yitiren Adem Kara’nın ağabeyi Medyascope’a konuştu: “Polis, ifadesinde düşüp silahının ateş aldığını söylemiş, böyle bir şey olur mu?”

Mardin’in Midyat ilçesinde dur ihtarına uymadığı ileri sürülen ve polisin açtığı ateşte dün (1 Eylül) yaşamını yitiren Adem Kara’nın ağabeyi yaşananları Medyascope’a anlattı.

Mardin’in Midyat ilçesinde dün (1 Eylül) 15.00 sıralarında “dur” ihtarına uymadığı iddia edilen ve polisin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden 26 yaşındaki Adem Kara’nın ağabeyi Ferhan Kara, Medyascope’a konuştu.

Görgü tanıklarına göre olay, Midyat’a bağlı Işıklar ve Saraylar mahalleleri arasında meydana gelmişti. Adli bir suçtan arandığı öne sürülen Kara’nın polis aracına bindirilirken kaçmaya çalıştığı ve “dur” ihtarına uymadığı gerekçesiyle polis tarafından ensesinden ve sırtından iki kurşunla vurulduğu aktarılmıştı.

Kara kardeşinin aranan biri olmadığını, adreslerinin belli olduğunu ve görgü tanıklarının polisin kardeşini yaklaşık 1 metreden vurduğunu belirttiğini söyledi.

Konuya ilişkin resmi makamlardan henüz yazılı bir açıklama yapılmadığını belirten Kara, “Polis, ifadesinde ayağının kayıp düşerken silahının ateş aldığını söylemiş. Böyle bir şey olur mu? Bu işin peşini bırakmayacağız. Kardeşimi öldüren polisin cezalandırılmasını istiyoruz” dedi.

Yaşamını yitiren Kara, Midyat’ta toprağa verilirken hastanede cumhuriyet savcısıyla görüşen Kara ailesi şikayetçi olduklarını dile getirdi. Ağabey Kara, kardeşinin daha önce bir suçtan dolayı Midyat ve Diyarbakır cezaevlerinde yaklaşık altı yıl hapis yattığını ve pandemi nedeniyle serbest bırakıldığını belirterek şunları söyledi:

“Bize verilen bilgiye göre, kardeşim polis tarafından yakalanmış ve kardeşim polisin elinden kaçarken polis arkasından ateş açmış. Görgü tanıkları polisin kardeşime 1 metre mesafeden arkadan ateş açtığını söyledi. Kardeşim sırtından vurulmuş ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmiş. Kardeşime arkadan ateş açıp öldüren polis, ifadesinde ayağının kayıp düştüğünü ve bu sırada tabancasının ateş aldığını söylemiş.

Böyle bir şey olabilir mi?, Biz hastanede savcıya bu işin peşini bırakmayacağımızı, ortada otopsi raporu olduğunu ve polisin cezalandırılmasını istedik. Biz söz konusu polisten ve Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden şikayetçiyiz. Bu işin takipçisi olacağımızı ve yapılması gereken bütün şikayetleri yapacağımızı söyledik”.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.