Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güney Kıbrıs’a ilk başkanlık uçağını Yunanistan hediye etti

Yunanistan, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne (GKRY) uçak hediye etti. Dassault Falcon jetinin başkanlık uçağı olarak kullanılacağı belirtildi. Uçağın teslimi Atina yakınlarındaki Elefsina Hava Üssü’nde düzenlenen törenle gerçekleşti. Törene Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ve GKRY lideri Nikos Anastasiadis de katıldı.

İlk uçuş Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile GKRY lideri Nikos Anastasiadis’in katılımıyla başkent Atina yakınlarındaki Elefsina Hava Üssü’nde düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

GKRY lideri Anastasiadis, Güney Kıbrıs’ın başkanlık uçağı olmayan tek Avrupa Birliği (AB) ülkesi olduğunun altını çizdi ve şöyle konuştu:

“Güney Kıbrıs halkı ve hükümet adına size çok teşekkür ediyorum. Kıbrıs Cumhuriyeti’nin izolasyonu nedeniyle Brüksel’e düzenlediğimiz bir gezi iki günden fazla sürüyordu.”

“Uçağı sadece ben kullanmayacağım”

Uçağın sadece cumhurbaşkanı tarafından kullanılmayacağını belirten Anastasiadis, “Bu görevden ayrıldığımda, ‘Bu uçağı kendin için aldın’ diye şikayet eden kimse olmayacak. Çünkü bu uçak sadece cumhurbaşkanının kişisel seyahatleri için kullanılmayacak. Hükümet yetkilileri de bu uçağı kullanacak” ifadelerini kullandı.

Yunanistan söz konusu uçağı, Rafale savaş uçağı satın alma anlaşmasının bir parçası olarak Dassault’tan ücretsiz olarak temin etmişti. Yunan Havacılık ve Uzay Endüstrisi’nden mühendisler, Güney Kıbrıs’tan Brüksel’e kesintisiz bir şekilde uçabilmesi için uçakta bulunan tankları değiştirdiler.

Kaynak: Ekathimerini, Greek Reporter

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.