Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Liechtenstein Parlamentosu sarsıldı: Deprem sigortası tartışılırken deprem oldu

Liechtenstein Parlamentosu’nda milletvekillerinin deprem sigortasının zorunlu olup olmaması gerektiğini tartıştığı esnada deprem oldu. 4,1 büyüklüğündeki depremin ardından Meclis Başkanı Albert Frick, meclis oturumunu geçici olarak durdurdu ve salonun boşaltılmasını istedi.

Liechtenstein Parlamentosu’nda (Landtag) zorunlu deprem sigortasının tüm yönleriyle ele alındığı esnada deprem oldu. İlerici Vatandaşlar Partisi (FBP) Milletvekili Bettina Petzold-Mähr’ın şiddetli bir sarsıntı olması durumunda binalarda hasarlar olabileceğini ifade ettiği sırada 4,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Depremin şiddeti Petzold-Mähr’ın yüzüne yansıdı.

Artçı sarsıntıların devam ettiği Liechtenstein’da polis, 2,4 ve 3,9 büyüklüğündeki depremlerin ardından vatandaşlardan çok sayıda telefon aldıklarını ve can kaybı, yaralanma ya da maddi hasarın meydana gelmediğini açıkladı.

Deprem Almanya, Avusturya ve İsviçre’de de hissedildi

Avrupa Akdeniz Sismoloji Merkezi’nde göre depremin merkez üssü Avusturya’nın Dornbrin kentine 19 kilometre uzaklıkta bir bölge. Deprem, Avusturya ve İsviçre’nin yanı sıra Almanya’nın güneyindeki Bavyera ve Baden-Württemberg eyaletlerinde de hissedildi.

Kaynak: Euronews

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.