Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Netanyahu seçim startını verdi, kurşun geçirmez “Bibibus”ı ile İsrail’i dolaşıyor

İsrail dört yıl içinde beşinci kez sandık başına gitmeye hazırlanırken eski Başbakan Binyamin Netanyahu, seçim kampanyasını başlattı. Netanyahu, kurşun geçirmez camla kaplı “Bibibus” isimli minibüsle İsrail’i dolaşıyor.

İsrail dört yıldan kısa bir süre içinde beşinci kez sandık başına gitmeye hazırlanırken seçim kampanyasını başlatan eski Başbakan Binyamin Netanyahu, Bibibus isimli minibüsüyle ülkeyi dolaşıyor.

Kurşun geçirmez camlarla değiştirilerek modifiye edilen Bibibus, İsrail’in iç güvenlik kurumu Shin Bet’e göre gerekli bir önlem. Ancak Netanyahu’dan önce başka hiçbir siyasetçi benzer önlemler almamıştı. Öte yandan Netanyahu da başbakanlık dönemlerinde böyle bir koruması olmadan kalabalıklar önünde kampanya yürütüyordu.

Netanyahu’nun muhalifleri ise Bibibus’u sert biçimde eleştirdi ve araç için yapılan harcamanın da gereksiz olduğunu belirtti. Buna rağmen şu an muhalefet koltuğunda oturan Netanyahu, İsrail’in en popüler siyasetçisi olmaya devam ediyor.

Geçen hafta Beerşeba kentinde 200 kişilik bir mitingde “Maalesef, burada durmak zorundayım” diyen Netanyahu, kendisine yöneltilen eleştirilere şöyle yanıt vermişti:

“Kalbimi sizden hiçbir kurşun geçirmez cam ayıramaz.”

Ne olmuştu?

İsrail’de 23 Mart 2021’de düzenlenen seçimlerin ardından kurulan sekiz partinin bir araya gelmesi ile oluşan Ulusal Birlik Koalisyonu, Netanyahu’nun 12 yıllık iktidarına son vermişti. Koalisyon hükümetinde yaşanan anlaşmazlıklardan dolayı İsrail Başbakanı Naftali Bennett ve Dışişleri Bakanı Yair Lapid, meclisi feshetme ve erken seçime gitme konusunda anlaştıklarını duyurmuştu.

Hakkında açılan yolsuzluk davaları ile uğraşan Netanyahu, ülkede yaşanan bu siyasi gelişmelerin sonucunun İsrail’deki milyonlarca vatandaş için “harika bir haber” olduğunu söylemişti.

Kaynak: Guardian

Derleyen: Burak Siperli

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.