Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Atina, Avrupa’nın en ucuz şehri oldu

Yunanistan’ın başkenti Atina, bütçe dostu olarak bilinen Doğu Avrupa ülkelerinin önüne geçerek Avrupa’nın en ucuz şehri oldu.

Post Office Travel Money Found’ın 20 popüler kenti ziyaret eden İngiliz turistlerle yaptığı ankete göre Yunanistan’ın başkenti Atina, genellikle bütçe dostu olarak bilinen Doğu Avrupa şehirlerinin önüne geçerek Avrupa’nın en ucuz şehri oldu.

Fiyatlarda yüzde 15 oranında düşüş

Ankete göre Atina’da fiyatlar 2021’den bu yana yüzde 15 oranında düştü. Bir çift için Atina’da iki gece otelde konaklama, yeme-içme, eğlence ve şehir içi yolculuğun maliyeti 207 sterlin.

Atina’nın hemen ardından listede 218 sterlin maliyetiyle Portekiz’in başkenti Lizbon var. Listenin devamında ise Polonya’da Krakow, Litvanya’da Riga ve Macaristan’da Budapeşte geliyor.

Post Office Travel Money Found’ın yaptığı analize göre 15 yıldır ilk defa Batı Avrupa ülkelerinden bir şehir en ucuz şehir seçildi. Post Office Travel Money Found Başkanı Nick Boden, genelde turistlerin gözde şehirlerinin Paris, Amsterdam ve Venedik olduğunu ancak bu şehirlerin maliyetlerinin oldukça fazla olduğunu söyledi. Atina ve Lizbon şehirlerindeki ucuzluk hakkında konuşan Boden, şunları söyledi:

“Atina ve Lizbon ucuz fiyatlarıyla turistlerin uğrak noktası. Bunun yanında sıcak iklimi de turistler için dikkat çekici bir faktör. Bizim tatil yapacak kişilere tavsiyemiz, önceden plan yapmaları. Elbette ki rezervasyon yapmadan fiyatları önce bir inceleyin.”

Analiz edilen şehirlerin altısında ise maliyetlerin, Atina’daki maliyetin iki katından daha pahalı olduğu belirtiliyor. Bu şehirler arasında Stockholm, Paris, Dublin, Kopenhag, Venedik ve Amsterdam bulunuyor.

Kaynak: Guardian

Derleyen: Burak Siperli

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.