Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

EuroBasket 2022’de beşinci günün ardından: Yunanistan Giannis olmadan da çok rahat – FIBA, Litvanya ve Türkiye’nin itirazlarını reddetti

EuroBasket 2022’de beşinci gün karşılaşmaları geride kaldı. Beşinci günde altı karşılaşma oynanırken, C ve D Gruplarında üçüncü karşılaşmalar tamamlandı. Yunanistan Giannis Antetokounmpo’nun olmadığı günde de rahat kazanırken, Hırvatistan Estonya zaferinde zorlandı. İtalya evinde Ukrayna’ya mağlup oldu.

Sırbistan, Finlandiya karşısında zorlanmadı.  Öte yandan FIBA, Türkiye’nin Gürcistan karşılaşmasında 22 saniyenin oynanmadan geçmesine yönelik ve Litvanya’nın Almanya karşısında teknik faul sonucunda serbest atış kullanılmamasına yönelik yapmış oldukları kural hatası itirazlarını reddetti.

Önceki gün oynanan, ev sahibi Gürcistan ile Türkiye A Milli Basketbol Erkek Takımı arasındaki karşılaşmada Türkiye Basketbol Federasyonu’nun, Furkan Korkmaz ve Duda Sanadze arasında çıkan tartışma sonucunda oyun durduğu noktada sürenin akmaya devam etmesine yönelik kural hatası itirazına iliişkin başvurusu FIBA tarafından reddedildi. FIBA yaptığı açıklamada, dördüncü periyotta gerçekleşen hatanın kural hatası değil kronometre hatası olduğunu ve karşılaşmanın sonucuna etki etmeyen bir hata olduğunu söyleyerek TBF’nin yapmış olduğu başvuruyu reddetti. 

Önceki gün oynanan bir diğer karşılaşmada ise Litvanya-Almanya mücadelesinde Almanya Başantrenörü Gordon Herbert’e çalınan teknik faul sonrasında, hakemlerin Litvanya lehine serbest atış kullandırtmamasına yönelik yapılmış olan başvuruyu reddetti. FIBA yaptığı açıklamada Litvanya’nın yapmış olduğu itiraz başvurusunun, karşılaşma sonrasında tanınan 60 dakikalık süre sınırı içerisinde olmadığını gerekçe gösterdi. 

C-Grubu üçüncü karşılaşmasında Ukrayna, ev sahibi İtalya’yı 84-73’lük skorla mağlup etti.

EuroBasket 2022 C-Grubu üçüncü mücadelesinde Ukrayna, ev sahibi İtalya’yı 84-73’lük skorla mağlup etti ve grupta üçte üç yaptı. İtalya ise üçüncü karşılaşmasında ikinci mağlubiyetini aldı. Karşılaşmanın ilk devresi başa baş geçilse de 42-38’lik skorla devre arasına üstün giren takım ev sahibi İtalya oldu. Ancak ikinci yarıda özellikle de son çeyrekte Sviatoslav Mykhailiuk’un skorer oyunu ile üstünlüğü ele alan Ukrayna, karşılaşmadan 84-73’lük skorla galip ayrıldı. 

Ukrayna’da Sviatoslav Mykhailiuk 25 sayı ile karşılaşmanın en skorer ismi olurken, Ivan Tkachenko ve Issuf Sanon da 17’şer sayı kaydetti. Ev sahibi İtalya’da ise Achille Polonara 17 sayı ve 7 ribaund, Simone Fontecchio 14 sayı ve Marco Spisu da 11 sayı kaydetti. 

Mykhailiuk’un performansı:

Karşılaşmanın özeti: 

C Grubu’nda oynanan diğer karşılaşmada ise favori Yunanistan, Giannis Antetokounmpo’dan yoksun çıktığı karşılaşmada 93-77’lik skorla Büyük Britanya’yı rahat geçti. Yunanistan bu sonuçla gruptaki namağlup serisini sürdürürken, Büyük Britanya ise henüz galibiyetle tanışamadı.

C-Grubu’nda oynanan son karşılaşmada ise Hırvatistan, Estonya karşısında zorlansa da 73-70 galip gelerek gruptaki ikinci galibiyetini aldı. Estonya ise üç maçtan da mağlup ayrılmış oldu. 

C-Grubu’nda oluşan puan durumu:

D-Grubu’nda oynanan karşılaşmada ise turnuvanın favorilerinde Sırbistan, Finlandiya karşısında zorlanmadı.

D grubu üçüncü karşılaşmasında Sırbistan ile Finlandiya’yı karşı karşıya getiren mücadelede favori Sırbistan, rakibi karşısında zorlanmadan 30 sayılık farkla galip geldi. Karşılaşmanın ilk çeyreğine iyi başlayan Sırbistan, çeyreği 33-22’lik üstünlükle kapattı. İkinci çeyrekte farkı daha da açan Sırbistan, devreyi 62-34’lük skorla 28 sayılık üstünlükle kapattı. İkinci yarıda da farkın kapanmasına izin vermeyen Sırbistan karşılaşmadan 100-70’lik galibiyetle ayrıldı. Bu sonuçla Sırbistan grupta üçte üç yaparken, Finlandiya ise üçüncü karşılaşmada ikinci mağlubiyetini aldı. 

Sırbistan’da altı farklı isim çift haneli skor üretirken, Nemanja Nedovic ve Vasilije Micic 14’er sayı, Nikola Jokic 13 sayı, 14 ribaund ve 7 asist, Nikola Kalinic 13 sayı, Vladimir Lucic 12 sayı ve Marko Guduric 11 sayı kaydetti. 
Finlandiya’da ise Lauri Markkanen 18 sayı, 7 ribaund ve 5 asist, Edon Maxhuni ve Elias Valtonen 10’ar sayı kaydetti. 

Nasıl başladı/ Nasıl bitti? Finlandiya taraftarlarının Nikola Jokic için açmış oldukları pankart:

Karşılaşmanın özeti:

D-Grubu’nda oynanan diğer karşılaşmada ise Polonya, İsrail’i 85-76’lık skorla mağlup ederek üçüncü karşılaşmada ikinci galibiyetini alırken, İsrail ise mağlubiyetle tanıştı.

D-Grubu’nda oynanan son karşılaşmada ise Çek Cumhuriyeti, Hollanda’yı 88-80 mağlup ederek ilk galibiyetini elde etti. Hollanda ise üçüncü maçından da mağlubiyetle ayrıldı.

D-Grubu’nda oluşan puan durumu:

Beşinci gün karşılaşmalarında alınan toplu sonuçlar:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.