Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kanada’daki bıçaklı saldırının şüphelilerinden biri ölü bulundu

Kanada polisi, pazar günü 13 farklı bölgede düzenledikleri bıçaklı saldırılarda en az 10 kişiyi öldüren şüphelilerden birinin ölü bulunduğunu açıkladı. 31 yaşındaki Damien Sanderson’un cesedine ulaşılırken, kardeşi Myles Sanderson ise hâlen aranıyor.

Kanada’nın Saskatchewan eyaletinin 13 farklı yerinde düzenlenen bıçaklı saldırılarda en az 10 kişi hayatını kaybederken, 18 kişi ise yaralanmıştı. Söz konusu saldırılar, Kanada tarihinde en fazla kişinin ölümüne yol açan saldırılardan biri olarak kayıtlara geçmişti.

Kanada Kraliyet Atlı Polisi’nin (RCMP) Saskatchewan’da görevli yetkilisi Rhonda Blackmore, Damien’ın cesedinin soruşturmanın devam ettiği evlerde birine yakın mesafedeki çimenlerin arasında bulunduğunu ve cesette yara izlerinin bulunduğunu söyledi. Öte yandan Blackmore, Damien’ın kardeşi Myles’ın hâlen arandığını belirterek, kendisinin uzun ve kapsamlı bir sabıka kaydının olduğunu açıkladı. Polis, Myles’ın görülmesi halinde saklanıp hemen polise bilgi vermelerinin öneminin bir kez daha altını çizdi.

Ne olmuştu?

Kanada’da kardeş oldukları düşünülen Damien Sanderson (31) ile Myles Sanderson (30), James Smith Cree Nation bölgesi ve Weldon kentinden başlayarak 13 farklı yerde insanlara bıçakla saldırmıştı.

Saldırılarda en az 10 kişi ölmüş, 18 kişi ise yaralanmıştı. Saldırıların ardından polis iki şüphenin fotoğrafını yayınlayarak bu kişilerin görülmesi halinde saklanılması ve polise haber verilmesi gerektiğini söylemişti.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada saldırının korkunç ve üzücü olduğunu belirterek şöyle yazmıştı: “Dualarımız yakınlarını kaybedenler ve hastanedeki yaralılarla.”

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.