Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Maltepe Belediyesi geri adım attı: Barış Manço Çocuk Parkı mahallelinin istediği gibi park olarak kalacak

İstanbul-Maltepe’ye bağlı Feyzullah Mahallesi’ndeki Barış Manço Parkı’nın kafe yapılacağına yönelik iddiaların ardından mahalle sakinlerinin 28 Ağustos’ta başlattığı eylemler, belediyenin geri adım atmasıyla son buldu.

İstanbul’un Maltepe İlçesi’ndeki Feyzullah Mahallesi’nde bölgenin en eski parklarından biri olan Barış Manço Çocuk Parkı’nın kişilere kiralanarak kafe yapılacağının ileri sürülmesinden sonra mahalleliler protestoya başlamıştı. Topladıkları imza ve şikâyetleri İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Maltepe Belediyesi, Maltepe Kaymakamlığı ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne gönderen protestocuların başlattığı eylemin 11. gününde mahalle sakinlerinin yetkililerden bekledikleri yanıt geldi. Belediye, parka dokunulmayacağını açıkladı.

“Dayatan değil danışan” belediyecilik vurgusu

Maltepe Belediyesi’nin “dayatan değil danışan belediyecilik” başlığıyla yaptığı açıklama şöyle:

“Maltepe Feyzullah Mahallesi sınırlarındaki Barış Manço Parkı’nda, Maltepe Belediyesi ve iştiraki Mataş A.Ş. tarafından yapımı planlanan büfe ve tuvalet projesi, mahalleli ve Maltepelilerin talebi doğrultusunda iptal edildi. Projenin iptal kararı, Maltepe Belediye Meclisi Eylül Ayı oturumunda duyuruldu.

Feyzullah Mahallesi Dilekli Sokak’ta yaklaşık üç bin metrekarelik Barış Manço Parkı’nda bölge halkı ve mahalle sakinlerinin ihtiyacını karşılamak üzere, umumi tuvalet ve büfe yapımına karar verilmişti. Büfe ve tuvalet için üç bin metrekarelik parka, yasal mevzuata uygun toplamda 15 metrekare betonarme bir yapı inşa edilmesi planlanmıştı. Planlama aşamasındaki proje, mahalleli ve Maltepelilerin talebi üzerine yeniden değerlendirmeye alınmıştı. 

Maltepe halkının taleplerine kayıtsız kalmayan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Barış Manço Parkı’nda yapılması planlanan büfe ve tuvalet projesinin iptal edilmesine karar verdi. Karar, Maltepe Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısında açıklandı. Böylece parktaki yeşil alan ve mevcut düzenin aynı şekilde korunması kararlaştırıldı.“

CHP Maltepe İlçe Başkanı parkta açıklama yaptı

Büfe ve tuvalet projesinin iptaline ilişkin belediyenin resmî sitesinden yapılan açıklamanın ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Maltepe İlçe Başkanı Ali Cengiz Erol, Barış Manço Çocuk Parkı’na gelerek mahalleliye projenin iptal edildiğini aktardı ve parka bakım yapılacağının sözünü verdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.