Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Eski HDP’li bakan Müslüm Doğan, “HDP’ye bakanlık verilmesi” tartışmasını değerlendirdi: “Bu söylem toplumsal barışa zarar verir, şiddetle kınıyorum”

Eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Milletvekili ve eski Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’in, “HDP’ye bakanlık verilebilir” sözleriyle başlayan ve İYİ Parti’nin, “HDP ile masaya oturmayız” söylemiyle devam eden tartışmayı Medyascope’a değerlendirdi. Şu anda Türkiye’nin Sesi Partisi’nin kurucuları arasında bulunan Doğan, Türkiye’nin bir anayasası ve siyasi partiler kanunu bulunduğunu, buna rağmen “HDP’ye bakanlık verilemez” söyleminin toplumsal barışa zarar vereceğini belirtti.

2015 yılındaki seçim hükümetinde HDP’den Kalkınma Bakanı olarak görev yapan Müslüm Doğan, İYİ Parti’nin söyleminin “akıl tutulması” olduğunu, kendisi bakanlık yaptığı dönemde başta güvenlik olmak üzere bürokrasinin farklı bir tutumunun olmadığını söyledi.

Bakanlık yaptığı dönemde kendisine tahsis edilen koruma müdürü ile ilgili bir anısını da anlatan Doğan, “Koruma müdürü bana istemiyorsam benimle değil, başka bir koruma müdürü ile çalışabileceğimi söyledi. Ben polisler arasında tercih yapmayacağımı söyledim ve kendisi ile çalıştım” dedi.

İYİ Parti’nin açıklamalarının altılı masaya zarar vereceğini de söyleyen Doğan, “İYİ Parti’nin bu tarzı ve söylemi doğru değildir. HDP’nin bu masada olmamasının sebebi de zaten İYİ Parti’dir. HDP’yi dışarıda tutan söylemler İYİ Parti tarafından dile getirilen söylemlerdir. İYİ Parti’nin yaptığı şey sessiz bir kesimin oyunu almak için çabalanan siyasi bir mühendisliktir. İYİ Parti bu konudaki tavır ve söylemlerinden vazgeçmelidir” diye konuştu.

“CHP, HDP’nin getirisi götürüsü için çalışma yapıyor”

Müslüm Doğan, CHP’nin HDP ile birlikte hareket etmesi halinde, HDP’nin kendileri için getirisi ve götürüsünü hesapladığı bir çalışma yaptığını da ileri sürerek, “İYİ Parti ise Millet İttifakı’nda yer almasına rağmen Millet İttifakı ile Cumhur İttifakı arasında gidip geliyor. CHP’nin altılı masa konusunda net tutumunu ortaya koyması gerekir. Her an altılı masa büyük sorunlar ile baş başa kalabilir. İYİ Parti’nin Millet İttifakı ya da Cumhur İttifakı arasında artık karar vermesi gerekir” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.