Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde birinci hafta sona erdi: Napoli, Liverpool’u sahadan sildi

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2022-2023 sezonunda ilk hafta maçları oynandı. Günün öne çıkan maçında Napoli, sahasında konuk ettiği Liverpool’u 4-1 mağlup etti. Atletico Madrid ise Porto karşısında uzun yıllar unutulmayacak bir galibiyete imza attı. İspanya temsilcisi, rakibini 90+10. dakikada Antoine Griezmann’ın attığı golle devirdi.

Napoli, Liverpool’u sahadan sildi 

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2022-2023 sezonu heyecanı devam ediyor. Günün öne çıkan maçında Napoli, Liverpool ile kozlarını paylaştı. 

Napoli, Diego Armando Maradona Stadyumu’nun ev sahipliği yaptığı karşılaşmaya fırtına gibi başladı. Maçın henüz ilk saniyelerinde Victor Osimhen ile gole çok yaklaşan İtalya temsilcisi, Nijeryalı oyuncunun 18. dakikada sonra kaçırdığı penaltıdan sonra aradığı golü Piotr Zielinski’nin 5. dakikadaki penaltısıyla buldu. Golün ardından taraftar desteğini arkasına alan Napoli, 31. dakikada Andre Zambo Anguissa’nın fileleri sarsmayıyla aradaki farkı ikiye çıkardı. İlk yarının skorunu ise Giovanni Simeone belirledi. Napoli’nin yaz transfer döneminde Dinamo Batum’dan 10 milyon euro bonservis bedeliyle kadrosuna kattığı Khvicha Kvaratskhelia, Giovanni’nin golünde inanılmaz bir asiste imza attı. 

İkinci yarıya da hızlı başlayan Napoli, Piotr Zielinski’nin golüyle Liverpool’u tamamen oyundan düşürdü. Luis Diaz’ın 49. dakikada fileleri sarsmasıyla umutlanan İngiltere temsilcisi ise karşılaşmanın kalan bölümünde sahada etkili olamadı. 

Liverpool’u 4-1 mağlup eden Napoli, ikinci haftada Rangers deplasmanına konuk olacak. Liverpool ise sahasında Ajax ile karşılaşacak. 

Giovanni Simeone, 13 yaşında Şampiyonlar Ligi logosunu koluna dövme yaptırdığı için ailesi tarafından tepki gördüğünü açıklamıştı. Simeone, ailesine bu dövmeyi attığı golden sonra öpeceği sözünü verdi. Ve Atletico Madrid’in teknik direktörü Diego Simeone’nin oğlu Giovanni, bu sözünü 27 yaşında tutmayı başardı. 

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Atletico Madrid’den Porto karşısında tarihi galibiyet

Atletico Madrid, UEFA Şampiyonlar Ligi’nin ilk hafta maçında Porto’yu sahasında konuk etti. 

Wanda Metropolitano Stadyumu’nda oynanan mücadelede tempo düşük kaldı. Ancak Porto’da Mehdi Taremi’nin 82. dakikada kırmızı kart görmesi, maçın seyrini tamamen değiştirdi. Atletico Madrid, 90+1. dakikada Mario Hermaso’nun golüyle öne geçmeyi başardı. Ancak yenik duruma düşmesine rağmen pes etmeyen Porto, Mateus Uribe’nin 90+6. dakikadaki penaltı golüyle skorda dengeyi sağladı. Karşılaşmanın skorunu ise Antoine Griezmann belirledi. 90+10. dakikada kazanılan köşe vuruşunda arka direkte kendisini unutturan Griezmann, meşin yuvarlağı filelere yollayarak Atletico Madrid’e galibiyeti getiren isim oldu. 

Bu sonuçla beraber UEFA Şampiyonlar Ligi’ne galibiyetle başlayan Atletico Madrid, grubundaki ikinci maçında Bayer Leverkusen deplasmanına konuk olacak. Porto ise sahasında Club Brugge’yi konuk edecek. 

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler