Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

EuroBasket 2022’de sekizinci günün ardından: İlk tur grup aşaması sona erdi – Son 16 turu eşleşmeleri belli oldu

EuroBasket 2022’de sekizinci gün karşılaşmaları geride kaldı. Sekizinci günde C ve D Gruplarında takımlar son karşılaşmalarına çıktı. Turnuvanın yenilgisiz iki takımı Sırbistan ve Yunanistan aldıkları rahat galibiyetlerle gruplarını lider bitirdi. 

C Grubu karşılaşmasında grup lideri Yunanistan, zayıf rakibi Estonya’yı 90-69’luk skorla rahat geçerek, grup aşamasını 5/5 ile tamamladı. Yunanistan grubu lider tamamlarken, Estonya 1 galibiyet ve 4 mağlubiyetle beşinci sırada kalarak turnuvaya veda etti. Yunanistan son 16 turunda D-Grubu’nu dördüncü sırada tamamlayan Çek Cumhuriyeti ile eşleşti. 

Yunanistan’da Giannis Antetokounmpo 25 sayı, Kostas Sloukas 11 sayı, beş oyuncu da 8 ve üzeri sayı kaydetti. Estonya’da ise Siim-Sander Vene 19 sayı, Janari Joesaar 12 sayı ve 7 ribaund, Kerr Kriisa 12 sayı ve Kristjan Kitsing de 10 sayı kaydetti. 

Karşılaşmanın özeti:

https://youtu.be/KwBxgBSpxNU

C-Grubu’nda oynanan grup ikinciliği karşılaşmasında Hırvatistan, Ukrayna’yı 90-85’lik skorla mağlup etti. Ancak İtalya’nın Büyük Britanya’yı 90-56 mağlup etmesiyle üç takım (Hırvatistan-İtalya-Ukrayna) grubu üç galibiyet ve iki mağlubiyetle tamamladı. Üçlü averajda üstünlüğü bulunan Ukrayna grup ikincisi olurken, Hırvatistan üçüncü, İtalya ise dördüncü oldu. Ukrayna D Grubu üçüncüsü Polonya ile eşleşirken, Hırvatistan D Grubu ikincisi Finlandiya ve İtalya da D Grubu lideri Sırbistan ile eşleşti.

Hırvatistan – Ukrayna karşılaşmasının özeti:

https://youtu.be/fOfuqU1gmT0

Büyük Britanya – İtalya karşılaşmasının özeti: 

https://www.youtube.com/watch?v=L4ofbuxykfQ&feature=youtu.be

C-Grubu’nda oluşan puan durumu:

D-Grubu’nda oynanan karşılaşmada ise turnuvanın favorilerinden Sırbistan, Polonya karşısında 96-69’luk skorla galip geldi

D-Grubu’nda oynanan beşinci karşılaşmada Sırbistan, Polonya’yı 96-69’luk skorla geçerek gruptaki beşinci maçından da galibiyetle ayrıldı. Sırbistan grubu lider tamamlarken, Polonya 3 galibiyet ve 2 mağlubiyetle grubu üçüncü sırada tamamladı. Sırbistan’nın son 16 turundaki rakibi, C-Grubu dördüncüsü İtalya olurken, Polonya C-Grubu ikincisi Ukrayna ile eşleşti. 

Sırbistan’da Nikola Jokic 19 sayı, Nikola Milutinov 16 sayı, Marko Guduric 15 sayı, Vasilije Micic 12 sayı ve 9 asist, Nikola Kalinic 11 sayı ve Dean Davidovac 10 sayı kaydetti. Polonya’da ise Michal Michalak 17 sayı ve Lukasz Kolenda 10 sayı kaydetti. 

Karşılaşmanın özeti:

https://www.youtube.com/watch?v=_iclzUiLcwo&feature=youtu.be

D-Grubu’nda oynanan diğer karşılaşmalarda Finlandiya, Hollanda’yı 88-67’lik skorla mağlup ederek grubu ikinci sırada tamamladı. Finlandiya’nın son 16 turundaki rakibi C Grubu üçüncüsü Hırvatistan olurken, Hollanda turnuvaya galibiyet alamadan veda etti. 

https://www.youtube.com/watch?v=stNC–Sk0Pg&feature=youtu.be

D-Grubu’nda oynanan dördüncülük karşılaşmasında ise Çek Cumhuriyeti, İsrail’i 88-77’lik skorla mağlup ederek grubu dördüncü sırada tamamladı. Çek Cumhuriyeti son 16 turunda C-Grubu lideri Yunanistan ile eşleşirken, İsrail turnuvaya veda etti. 

https://www.youtube.com/watch?v=nH8EliFAXi4&feature=youtu.be

D-Grubu’nda oluşan puan durumu:

Son 16 turunda oynanacak karşılaşmaların programı:

10 Eylül Cumartesi

Türkiye – Fransa: 13:00
Slovenya – Belçika: 15:45
Almanya – Karadağ: 19:00
İspanya – Litvanya: 21:45

11 Eylül Pazar

Ukrayna – Polonya: 13:00
Finlandiya – Hırvatistan: 15:45
Sırbistan – İtalya: 19:00
Yunanistan – Çek Cumhuriyeti: 21:45

Turnuva tablosu:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.