Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth hayatını kaybetti: Premier Lig’in ertelenmesi gündemde – Celtic, Elizabeth’in ölümünün ardından sosyal medya hesaplarındaki profil resmini karartmadı

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth 96 yaşında hayatını kaybetti. İngiltere’nin en uzun tahtta kalan hükümdarı Kraliçe Elizabeth’in ölümü, spor dünyasında geniş yankı buldu. Büyük Britanya futbolu, peşi sıra taziye mesajları yayınlarken, İskoçya temsilcisi Celtic ise sosyal medya hesaplarındaki profil resmini karartmamayı tercih etti.

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth hayatını kaybetti

İngiltere’nin en uzun süre tahtta kalan hükümdarı Kraliçe II. Elizabeth, dün (8 Eylül) İskoçya’daki Balmoral Sarayı’nda hayatını kaybetti. Buckingham Sarayı’ndan paylaşılan açıklamada, “Kraliçe bugün öğleden sonra Balmoral’da huzur içinde hayatını kaybetti” ifadeleri kullanıldı.

Kraliçe II. Elizabeth’in ölümü, İngiltere başta olmak üzere tüm spor dünyasında üzüntü yarattı. Spor dünyası, Elizabeth’in ölümünün ardından peşi sıra taziye mesajları yayınladı: 

Kraliçe II. Elizabeth’in ölümünün ardından Arsenal-Zürih ve Hearts-Başakşehir maçlarının ikinci yarısının başlangıcında bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

İngiltere’nin en uzun tahtta kalan hükümdarı Kraliçe Elizabeth’in ölümü, İngiltere Premier Lig’de bu hafta oynanacak maçların ertelenmesini gündeme getirdi. Merakla beklenen kararın bugün (9 Eylül) itibariyla açıklanması bekleniyor. Öte yandan Premier Lig yönetiminden yapılan taziye açıklanmasında, “Premier Lig, Majesteleri Kraliçe II. Elizabeth’in vefatını duyduğunda derinden üzüldü. Düşüncelerimiz ve taziyelerimiz Kraliyet Ailesi’yle ve dünyada Majestelerinin kaybının yasını tutan herkesle birlikte” ifadeleri kullanıldı.

Formula 1 yönetimi, Kraliçe II. Elizabeth’in vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayınladı.

Beşiktaş’ın sezon başında Everton’dan kiraladığı İngiliz futbolcu Dele Alli, Twitter hesabından yayınladığı mesajda “Çok üzücü bir gün. Huzur içinde uyuyun Majesteleri” açıklamasında bulundu. 

Fenerbahçe’nin İngiliz futbolcusu Bright Osayi-Samuel, Instagram hesabından Kraliçe Elizabeth için kalp emojili bir paylaşımda bulundu.

İngiltere Milli Takımı’nın efsane futbolcularından Gary Lineker, II. Elizabeth’e taziye mesajı yayınlayan isimlerden biri oldu. Lineker, “Çok üzücü bir gün. Majesteleri Kraliçe öldü. Ülkesine haysiyet, sadakat ve zarafetle hizmet eden gerçekten olağanüstü bir kadındı. Çoğumuzun hayatında rahatlık verici bir yeri vardı. Huzur içinde yat Majesteleri” dedi. 

İngiltere Milli Takım kaptanı ve Tottenham Hotspur futbolcusu Harry Kane, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bu çok zor zamanda düşüncelerim Kraliyet Ailesi ile birlikte. Kraliçe inanılmaz bir ilham kaynağıydı ve bu ülkeye yaptığı inanılmaz hizmet yıllarıyla hatırlanacak. Huzur içinde yat Majesteleri.

Gary Lineker gibi İngiltere Milli Takımı’nın efsane futbolcularından olan Alan Shearer, yaptığı paylaşımda, “Kraliçe hayatını bu ülkenin hizmetine adadı. Newcastle’lı bir çocuk için onun huzurunda olmak bir onurdu. Teşekkürler hanımefendi. Her şey için…” ifadelerini kullandı. 

Boks tarihinin en ikonik isimlerinden Büyük Britanyalı boksör Tyson Fury, “Bu gece düşüncelerimiz ve dualarımız Kraliçemle. Tanrı sizinle olsun. Huzur içinde yatsın.” dedi.

İngiltere’nin Surrey kentinde düzenlenen BMW PGA Şampiyonası, II. Elizabeth’in ölümünün ardından sonraki gün için askıya alındı. Şampiyona, Elizabeth’i onurlandırmak için Caroline Garcia ile Jabeur arasındaki yarı final maçından önce bir dakikalık saygı duruşunda bulunmayı planlıyor.

Celtic, Büyük Britanya futbolunda şok etkisi yarattı

İngiltere’nin en uzun tahtta kalan hükümdarı Kraliçe Elizabeth’in ölümü, Büyük Britanya futbolunu derinden sarstı. İngiliz kulüplerinin yanı sıra başta Rangers olmak üzere İskoç kulüpleri de Elizabeth’in yasını tuttu. Sosyal medya hesaplarından taziye mesajları yayınlayan İskoç kulüpleri, aynı zamanda Elizabeth’in anısına sosyal medyada kullandıkları profil fotoğraflarına karartma uyguladı. Ancak İskoçya futbolunun köklü kulüplerinden Celtic, bu karartmayı yapmayı tercih etmeyen tek kulüp oldu. Celtic taraftarlarının büyük çoğunluğu, İskoçya’nın İngiltere’den ayrılmak için mümkün olan en kısa sürede referandum düzenlenmesini talep ediyor. Ancak yeni bir bağımsızlık referandumu düzenlemek için İngiliz Parlamentosu’ndan izin almak gerekiyor. Bu iznin çıkmasına imkansız gözüyle bakılıyor. 

Celtic, 96 yaşındaki Kraliçe II. Elizabeth’in Balmoral’daki evinde öldüğü haberini takiben kulübün resmi internet sitesinde kısa bir açıklama yayınladı: “Celtic Futbol Kulübü, Kraliçe II. Elizabeth’in bugünkü ölümünün açıklanmasının ardından ailesine en içten üzüntü ve taziyelerini sunar.”

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler