Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

12 Dev Adam’dan EuroBasket’e buruk veda – Türkiye 86-87 Fransa

Türkiye A Milli Erkek Basketbol Takımı, EuroBasket 2022 son 16 karşılaşmasında uzatma sonucunda Fransa’ya 87-86’lık skorla mağlup olarak turnuvaya veda etti. Son periyotta bitime 19 saniye kala 77-73’lük skorla üstünlük yakalayan Ay-Yıldızlılar eline geçen şansları kullanamadı ve uzatmaya giden karşılaşmadan mağlup ayrıldı.

EuroBasket 2022 son 16 turu karşılaşmasında A Milli Erkek Basketbol Takımı normal süresi 77-77 biten karşılaşmada, uzatma sonucunda Fransa’ya 87-86 mağlup olarak turnuvaya veda etti. Fransa ise çeyrek finalde, Sırbistan-İtalya karşılaşmasının galibi ile eşleşecek.

Karşılaşmanın ilk çeyreğine Guerschon Yabusele’nin basketleri ile iyi başlayan Fransa, ilk 4 dakikayı 7-0’lık üstünlükle geçirdi. 5:45 kala Alperen Şengün’ün isabeti ile ilk sayılarını bulan Türkiye, ilk periyodun sonunda Şehmus Hazer’in bulduğu üç sayılık atış isabeti ile çeyreği 18-11 geride kapattı. İkinci çeyreğe de iyi başlayan Fransa olurken, Gobert ve Heurtel’in etkili oyunları ile devrenin bitimine 5:52 kala maçtaki en büyük farkı yakaladı ve skoru 31-15’e getirdi. Furkan ve Cedi’nin sayıları ile hücumdaki üretimini arttıran Ay-Yıldızlılar, Buğrahan Tuncer’in üç sayılık atışları ile farkı azalttı ve devreye 43-35’lik Fransa üstünlüğü ile girildi. 

İkinci yarıda savunmadaki sertliğini iyice arttıran 12 Dev Adam, Buğrahan’ın üç sayılık isabetleri ile skora ortak olmayı başardı. Üçüncü çeyreğin bitimine 7:12 kala 49-38’lik üstünlüğü yakalayan Fransa, son 7 dakikada skor üretemezken, 19-0’lık seri yakalayan Ay-Yıldızlılar periyodun sonunda Buğrahan Tuncer’in bulduğu üç sayılık atış isabetiyle son çeyreğe 57-49 üstün girdi.

Son çeyreğe ise Amath M’Baye’nin sayıları ile 7-0’lık seri yakalayan Fransa farkı 1 sayıya kadar indirdi. Ercan Osmani ve Sertaç Şanlı’nın üç sayılık atış isabetleri ile tekrar ritim yakalayan Türkiye son 5 dakikaya 69-66’lık üstünlükle girdi. Türkiye iki dakikayı skor üretemeden geçerken Fransa, Thomas Heurtel’in üç sayılık atış isabetiyle bitime 2:25 kala 71-69 öne geçti. Şehmus Hazer’in üç sayılık atışı ile tekrar üstünlüğü ele alan milliler, Evan Fournier’in basketi ile Fransa’nın 73-72 öne geçmesi engelleyemedi. Bitime 45 saniye kala Furkan Korkmaz’ın serbest atış çizgisinden kaydettiği 3 sayı ile skoru 75-73’e getiren Ay-Yıldızlılar oldu. Fransa’yı hücumdan boş döndüren 12 Dev Adam, Furkan Korkmaz’ın faul atışlarından bulduğu isabetlerle bitime 19 saniye kala 77-73 öne geçti. Thomas Heurtel’in basketi ile 12 saniye kala farkı ikiye indiren Fransa, Cedi Osman’a sportmenlik dışı faul yaptı. Cedi iki serbest atış hakkından da yararlanamazken, Türkiye topu oyuna sokarken de hata yaptı ve Fransa son hücumda Rudy Gobert’in hücum ribaundu sonunda kaydettiği sayı ile 2.5 saniye kala skoru 77-77’de dengelendi. Milliler, son 2.5 saniyede Buğrahan Tuncer’in şutunda isabeti bulamamadı ve karşılaşma uzatma periyoduna gitti. 

Uzatma periyodunda Rudy Gobert’in hücum ribaundları ve bulduğu sayılarla öne geçen Fransa 3:17 kala skoru 83-79’a getirdi. Furkan Korkmaz ve Buğrahan Tuncer’in sayıları ile skora tekrardan ortak olan 12 Dev  Adam, 38 saniye kala farkı bire indirdi. Fransa’nın boş dönen hücumunun ardından hücum ribaundunu alan Rudy Gobert yapılan faul sonrası serbest atış çizgisinden isabet bulamazken, son 13 saniyeye 1 sayılık Fransa üstünlüğü ile girildi. Son hücumda Furkan Korkmaz ile skor şansı üretemeyen ve top kaybeden A Milli Erkek Basketbol Takımı, karşılaşmadan 87-86’lık skorla mağlup ayrıldı. 

12 Dev Adam’da Buğrahan Tuncer 22 sayı, Furkan Korkmaz 18 sayı, Sertaç Şanlı 12 sayı ve Cedi Osman da 11 sayı kaydetti. Fransa’da ise Rudy Gobert 20 sayı ve 17 ribaund, Thomas Heurtel ve Evan Fournier de 13’er sayı kaydetti. 

Türkiye A Milli Erkek Basketbol Takımı Koçu Ergin Ataman: “Burada birçok gazeteci işini yapmak istiyor. Ancak karşılaşma ile ilgili yorum yapmak istemiyorum. 26 yıllık koçluk kariyerimdeki duygusal anlamda en kötü mağlubiyeti idi. Fransa’yı tebrik ederim.”

Rudy Gobert’in performansı:

Buğrahan Tuncer’in şovu:

Karşılaşmanın özeti: 

Sertaç Şanlı’nın karşılaşma sonrasında yaşadığı duygusal anlar:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.