Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Avrupa Konseyi Okulları’ndan, Gezi tutuklusu Hakan Altınay için AB’ye ortak eylem çağrısı

Gezi Davası’nda 18 yıl hapis cezası alan Avrupa Siyaset Okulu’nun kurucu direktörü Hakan Altınay için Avrupa Konseyi’ne bağlı Siyaset Okulları Derneği (ASPS) ortak eylem çağrısı yaptı.

Hakan Altınay

Avrupa Konseyi’ne bağlı ASPS, Gezi tutuklusu ve 2014 yılından beri Türkiye’de faaliyet gösteren Avrupa Siyaset Okulu’nun kurucu direktörlüğünü yapan Hakan Altınay’ın özgürlüğü için Avrupa Konseyi ve Avrupa Birliği’ne ortak eylem çağrısı yaptı. Açıklamayı Rusya, Bulgaristan, Gürcistan, Yunanistan, Kosova, Kırgızistan, Fas, Tunus, ve Ukrayna gibi ülkelerdeki ASPS Direktörleri de imzaladı.

Altınay’ın, Avrupa Konseyi, Avrupa Birliği ve uluslararası toplumla bağlantıları yargılandığı duruşmada suç unsuru olarak gösterildiği söylenen açıklamada Altınay’ın Avrupa Konseyi topluluğunun bir üyesi olduğu belirtildi ve daha önce Azerbaycan okulu direktörü Ilgar Mammadov’a benzer şekilde “Bir üyemizin daha yıllarca hapiste yattığını görmek istemiyoruz” dendi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.