Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

EuroBasket 2022 dokuzuncu günün ardından: Son 16 maçları başladı | Litvanya, İspanya’ya uzatmalarda elendi – Luka Doncic, Slovenya’yı üst tura taşıdı

EuroBasket 2022’de dokuzuncu gün karşılaşmaları geride kaldı. Oynanan dört son 16 turu eşleşmesinde çeyrek finale adını yazdıran takımlar belli oldu. 12 Dev Adam, Fransa engeline takıldı. Slovenya, Belçika’yı rahat geçerken, ev sahibi Almanya da Karadağ’ı eledi. İspanya ise Litvanya’yı uzatmada mağlup etti. 

Turnuvanın favorilerinden Slovenya, Belçika’yı 88-72’lik skorla mağlup etti.

EuroBasket 2022 son 16 turunda Slovenya, Belçika’yı son periyota kadar başa baş geçen mücadelede son periyottaki üstün oyunuyla, 88-72 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi

Slovenya’da yıldız isim Luka Doncic 35 sayı, 5 ribaund,5 asist ve 4 top çalma ile karşılaşmaya damgasını vururken, Klemen Prepelic 13 sayı, Mike Tobey 12 sayı ve 6 ribaund ve Goran Dragic de 11 sayı kaydetti. 
Belçika’da Emmanuel Lecomte 16 sayı ve Pierre-Antoine Gillet de 15 sayı ve 10 ribaund kaydetti. 

Slovenya çeyrek finalde Ukrayna-Polonya eşleşmesinin galibi ile karşılaşacak.

Luka Doncic’in performansı:

https://www.youtube.com/watch?v=lKYxInX0etQ&feature=youtu.be

Karşılaşmanın özeti:

https://youtu.be/D2t0zYzAzqU

Bir diğer son 16 eşleşmesinde ise ev sahibi Almanya, Karadağ’ı 85-79’luk skorla mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırdı.

EuroBasket 2022 son 16 eşleşmesinde ev sahibi Almanya, Karadağ’ı 85-79’luk skorla mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Karşılaşmaya iyi başlayan ev sahibi ekip, ilk çeyrekte 19-10, ilk yarının sonunda da 48-24’lük üstünlük yakaladı. Ancak Karadağ ikinci yarıda reaksiyon gösterdi ve farkı kapatmayı başarsa da mağlup olmaktan kurtulamadı. 

Ev sahibi Almanya’da Dennis Schröder 22 sayı, 4 ribaund ve 8 asist, Franz Wagner ve Maodo Lo da 14’er sayı kaydetti. Karadağ’da ise Kendrick Perry 25 sayı ve 6 asist, Bojan Dubljevic 22 sayı ve 7 ribaund, Marko Simonovic 13 sayı ve 9 ribaund ve Vladimir Mihailovic de 12 sayı kaydetti. 

Almanya, çeyrek finalde Yunanistan-Çek Cumhuriyeti eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.

Karşılaşmanın özeti:

https://youtu.be/i1t04XPZJD4

Günün en merakla beklenen eşleşmesinde ise İspanya, Litvanya’yı uzatma sonucunda 102-94 mağlup etti.

EuroBasket 2022’de büyük çekişmeye sahne olan karşılaşmada İspanya, Litvanya’yı normal süresi 83-83 sona eren mücadelede, uzatma sonucunda 102-94 mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırdı. 

İspanya’da Lorenzo Brown 28 sayı ve 8 asist, Willy Hernangomez 21 sayı ve 8 ribaund, Juancho Hernangómez ve Rudy Fernandez de 13’er sayı kaydetti. Litvanya’da ise Mindaugas Kuzminskas 18 sayı, Ignas Brazdeikis 17 sayı ve 7 ribaund, Domantas Sabonis 15 sayı ve 9 ribaund, Lukas Lekavicius 15 sayı ve Rokas Jokubaitis de 13 sayı, 6 ribaund ve 5 asist kaydetti. 

İspanya çeyrek finalde Finlandiya-Hırvatistan eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak. 

Lorenzo Brown’ın performansı:

https://youtu.be/drQOKo4BWLA

Karşılaşmanın özeti:

https://youtu.be/ByZs1UnStLw

EuroBasket 2022 son 16 Turu’nda Türkiye A Milli Erkek Basketbol Takımı’nın Fransa’ya elenmesiyle ilgili haberimiz:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.