Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Selim Kuneralp ve Senem Görür ile Kordiplomatik (30): Türkiye-Yunanistan gerilimi, Ukrayna’nın karşı taarruzu, Kraliçe Elizabeth’in ölümü

Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerilim giderek artıyor. Gerilim neden başladı? Erdoğan’ın “Bir gece ansızın gelebiliriz” tehdidine Miçotakis’in karşılığı ne oldu? İki NATO ülkesi arasında savaş çıkar mı?

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları 200 günü aştı. Bu süre zarfında “Ukrayna üç günde savaşı kaybeder” diyenler yanıldı. Özellikle son günlerde, tüm uzmanları şaşırtan bir şekilde Ukrayna ordusu ülkenin doğusunda gerçekleştirdiği karşı taarruzda üç bin kilometrekareden fazla alanı geri aldı. Savaşta son durum ne? Yeni bir dönüm noktası mı?

İngiltere’nin en uzun tahtta kalan hükümdarı Kraliçe II. Elizabeth hayatını kaybetti. Kraliçe’nin cenazesi 19 Eylül’de düzenlenecek. 19 Eylül’e kadar gün gün neler olacak? Kraliçe’nin ölümünün ardından monarşi tartışmaları yeniden gündemde. Monarşi İngiltere’ye ne getirdi, ne götürdü?

Kordiplomatik’te emekli büyükelçiler Selim Kuneralp ve Hakan Okçal ve Medyascope Dış Haberler Editörü Senem Görür yorumladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.