Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

AB’den 18 yaşındaki 35 bin gence ücretsiz tren bileti: İşte detaylar

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, gençlerin Avrupa’yı görmesi ve tanıması amacıyla aralarında Türkiye’nin bulunduğu ülkelerden 18 yaşındaki 35 bin gence ücretsiz tren bileti verecek. DiscoverEU projesi kapsamında sunulacak tren biletleri için başvurular 11-25 Ekim arasında yapılacak. İşte detaylar.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu ülkelerden 18 yaşındaki 35 bin gence Avrupa’yı gezme imkanı sağlayan tren bileti verecek. Söz konusu biletler, gençlerin Avrupa’yı tanımasını ve keşfetmesini hedefleyen DiscoverEU projesi kapsamında sunulacak. Finansmanını AB’nin karşıladığı projenin temel hedefi, gençlerin Avrupa’nın çeşitliliğini, kültür mirasını ve tarihini keşfetmesini ve Avrupa kıtasından insanlar tanıması.

Tren biletleri için başvurular 11 ila 25 Ekim arasında yapılacak. Kazananlar ise 1 Mart 2023 ila 29 Mart 2024 tarihleri arasında Avrupa ülkelerinde seyahat edebilecek. Seyahat süresi ise 30 gün ile kısıtlı olacak.

Çekilişe kimler katılabilir?

Çekilişe 2004 doğumlu gençler katılabilecek. AB ülkelerinin yanı sıra İzlanda, Liechtenstein, Kuzey Makedonya, Norveç, Sırbistan ve Türkiye’den de 18 yaşındaki gençler de çekilişe katılabilecek. Katılımcıların online olarak dolduracakları başvuru formunun yanı sıra Avrupa hakkında kendilerine yöneltilen soruları da doğru bir şekilde yanıtlamaları gerekiyor.

2018 yılında başlayan DiscoverEU projesi kapsamında şu ana dek 165 bin genç ücretsiz bilet imkanından yararlandı.

Proje hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Kaynak: DW Türkçe

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.