Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sağlıkta şiddet | “Sessiz olun” uyarısı yapan güvenlik görevlisi hasta yakınları tarafından öldürüldü

İstanbul-Esenyurt’taki Necmi Kadıoğlu Devlet Hastanesi’nde güvenlik görevlisi Tuğrul Okudan, sessiz olmaları için uyardığı hasta yakınları tarafından bıçaklanarak öldürüldü.

Olay, dün gece (14 Eylül) Esenyurt Necmi Kadıoğlu Devlet Hastanesi’nde meydana geldi.

Bir yakınlarının rahatsızlığı için acile gelen kişiler arasında tarrışma çıktı.

Güvenlik görevlisi Tuğrul Okudan, bağırışan hasta yakınlarını “sessiz olun” diyerek uyardı.

Hasta yakını Çetin K., dışarıda bulunan motosikletten ekmek bıçağını alıp, güvenlik görevlisi Okudan’ı boynundan bıçakladı.

Ağır yaralanan Okudan’a ilk müdahale acil serviste yapıldı, ardından özel bir hastaneye sevk edildi.

Olay sonrasında hastane bir süre kapatılırken, polis geniş güvenlik önlemleri aldı.

Güvenlik görevlisi Tuğrul Okudan, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Şüpheliler Çetin K. ve Mazlum B. gözaltına alındı.

TTB’den tepki, Sağlık Bakanı Koca’dan açıklama

Türk Tabipleri Birliği’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Esenyurt’ta çalışma arkadaşımız Tuğrul Okudan sağlıkta şiddet sonucu hayatını kaybetti. Üzgünüz, öfkeliyiz! Yineliyoruz, şiddetle mücadele TBMM’nin öncelikli gündemi olmalı, sunduğumuz yasa teklifi hızla kabul edilmelidir.

Güvenlik görevlilerinin hâlen sağlık emekçisi sayılmaması, iktidarın sağlıkta şiddetle mücadeledeki samimiyetsiz politikasının bir diğer boyutudur. Oysa güvenlik görevlileri, her an sağlıkta şiddetle karşılaşma ihtimali olan sağlık emekçileridir.”

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Sağlıkta iyi haberlerin birbirini izlediği günlerde vereceğim bu haber için son derece üzgünüm. İstanbul Esenyurt Devlet Hastanesi güvenlik görevlimiz Tuğrul Okudan uğradığı bıçaklı saldırı sonucu aramızdan ayrıldı. Kendisine Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum” diye yazdı.


Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.