Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sağlık çalışanlarından darp edilen hemşire için hastane önünde eylem: “Biz ölürsek kim yaşatacak”

İstanbul-Şişli Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi’nde görevli hemşire Sidar Erdal, eldiveninin kirli olduğu iddiasıyla hasta ve hasta yakını tarafından şiddete maruz bırakıldı. Sağlık çalışanları, olayı protesto etmek için hastane önünde bir araya gelerek eylem yaptı.

Demirören Haber Ajansı’ndan Hasan Yıldırım ve Zeki Günal’ın haberine göre İstanbul-Şişli’deki Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi’nde görev yapan hemşire Sidar Erdal, dün (4 Aralık) 17.20’de eldiveninin kirli olduğu iddiasıyla hasta ve hasta yakını tarafından şiddete maruz bırakıldı. Sağlık çalışanlarının “beyaz kod” vermesiyle olay yerine polis ekipleri geldi. Hasta Bager D.K. ile hasta yakını Veysel O.B. gözaltına alındı. Hemşireyi darp eden iki kişiye, “tehdit ve hakaret” suçlarından adli işlem başlatıldı.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Şişli Şubesi öncülüğünde bir araya gelen sağlık çalışanları, olayı protesto etmek için hastane önünde eylem düzenledi. Sağlık çalışanları, “Biz ölürsek kim yaşatacak” ve “Şiddet varsa biz yokuz” yazılı pankartlar açtı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan hemşire Bahar Tuncer, “Önünde bulunduğumuz bu devasa, dışından oldukça gösterişli hastanemizin acilinde dün akşam acil nöbetinde bir hemşire arkadaşımız hasta yakını tarafından fiziksel şiddete maruz kaldı. Saldırgan sağlık emekçisi arkadaşımızın eldiveninin kirli olduğu gerekçesiyle önce sözel şiddet uygulamıştır. Lateks malzemesi oksijene maruz kaldığında oksidasyon meydana gelir ve bu da renk değişimine sebep olabilir. Bunun nedeni, lateksin parçalanabilen ve eldivenin zamanla sararmasına neden olabilen proteinler içeren doğal bir malzeme olmasıdır. Eldivenin temiz olduğunun izahına ve değiştirilmesine rağmen saldırgan fiziksel şiddet uygulayarak arkadaşımızı kötü şekilde darp etmiştir” dedi.

Şişli Şube Eş Başkanı Fadime Kavak Sevim ise, “Bu hastanede arkadaşımız Sidar, haksız ve hukuksuz bir şekilde hizmet vermeye çalıştığı hasta ve hasta yakını tarafından şiddete maruz kaldı. Arkadaşımız bu şiddet karşısında gözünü kaybedebilirdi. Yüzünde kalıcı hasar oluşabilirdi” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.