Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Uluslar Ligi: Türkiye’nin konuğu Lüksemburg

Türkiye A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar Ligi C Grubu’ndaki beşinci maçında Lüksemburg’u konuk edecek. Saat 21.45’te başlayacak mücadele, TRT 1 ekranlarından naklen yayınlanacak. 

Türkiye’nin konuğu Lüksemburg

UEFA Uluslar Ligi C grubu 5. hafta maçında Türkiye A Milli Futbol Takımı, bu akşam Lüksemburg ile kozlarını paylaşacak. Başakşehir Fatih Terim Stadyumu’nda oynanacak mücadelede, Almanya Futbol Federasyonu’ndan Tobias Stieler düdük çalacak. 

Türkiye, 12 puanla grubunda ilk sırada yer alıyor. Ay-Yıldızlılar’ın Lüksemburg karşılaşmasından alacağı 1 puan, grubunu lider bitirmesini ve B Ligi’ne yükselmesini sağlayacak. Gruptaki tek yenilgisini Türkiye karşısında alan Lüksemburg ise 7 puanla ikinci sırada yer alıyor. Lüksemburg’un grup liderliği iddiasını sürdürebilmesi için Türkiye’yi yenmesi gerekiyor.

Lüksemburg karşılaşmasıyla birlikte tarihindeki 609. maça çıkacak olan Türkiye, bu karşılaşmalarda 234 galibiyet, 144 beraberlik ve 230 yenilgi yaşadı. Ay-Yıldızlılar’da Salih Özcan, sakatlığı nedeniyle karşılaşmada forma giyemeyecek. Merih Demiral’ın durumu ise maç saatinde netlik kazanacak. 

Türkiye, Uluslar Ligi’nde C1 Grubu’nu lider bitirirse, diğer üç grubun lideriyle play-off maçlarına çıkacak. Ay-Yıldızlı ekibimiz, play-off turunu kayıpsız geçmesi halinde hem UEFA Uluslar B Ligi’ne yükselecek hem de EURO 2024’te (Avrupa Futbol Şampiyonası) yer almaya hak kazanacak.

Türkiye A Milli Takımı’nın aday kadrosu:

Kaleciler: Altay Bayındır (Fenerbahçe), Doğan Alemdar (Stade Rennais FC), Uğurcan Çakır (Trabzonspor)

Defans: Onur Bulut (Kayserispor), Zeki Çelik (Roma), Çağlar Söyüncü (Leicester City), Kaan Ayhan (Sassuolo), Merih Demiral (Atalanta), Ozan Kabak (Hoffenheim), Eren Elmalı (Trabzonspor), Ferdi Kadıoğlu (Fenerbahçe), Rıdvan Yılmaz (Rangers)

Orta saha: Cengiz Ünder (Marsilya), Berkan Kutlu, Yunus Akgün, Kerem Aktürkoğlu (Galatasaray), İrfan Can Kahveci, İsmail Yüksek (Fenerbahçe), Orkun Kökçü (Feyenoord), Serdar Gürler (Medipol Başakşehir), Tolga Ciğerci (MKE Ankaragücü)

Forvet: Enes Ünal (Getafe), Halil Dervişoğlu (Burnley), Serdar Dursun (Fenerbahçe)

Türkiye’nin Lüksemburg’u 3-0 yendiği karşılaşmanın özet görüntüleri:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Yazan

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler