Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Biden’dan Elton John’a madalya

Elton John, müziğe yaptığı katkılar ve AIDS hastalarına yönelik çalışmalar yapılması için düzenlediği bağış kampanyaları nedeniyle Ulusal Beşeri Bilimsel Madalyası’na layık görüldü. 1988’den bu yana ilk kez Beyaz Saray’da sahne alan John’a ödülü, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden tarafından takdim edildi.

İngiliz pop/rock şarkıcısı, besteci ve piyanist Sir Elton John müzik kariyerine veda ediyor. Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) uzun bir veda turuna çıkan müziğin efsane ismi ve aktivist Elton John dün (23 Eylül) Beyaz Saray’da bir konser verdi.

Kendisi için açık havada kurulan platformda piyano eşliğinde “Rocketman””, Your Song” ve “Tiny Dancer” gibi hit şarkılarını seslendiren John, aralarında ABD Başkanı Joe Biden, eşi Jill Biden, öğretmenler, hemşireler ve LGBTİ+ aktivistlerinin de bulunduğu iki binden fazla misafiri büyüledi.

ABD Başkanı Joe Biden, “Elton John’un müziğinin hayatımızı değiştirdiği açık” diyerek, performansının sonunda kendisine Ulusal Beşeri Bilimler Madalyası’nı takdim etti. John, Biden’ın açıklamasının ardından gözyaşlarını tutamadı.

Elton John, eski ABD Başkanı Donald Trump’ın görevi bırakmasının ardından Beyaz Saray’a dönenlerden birisi. Biden için şarkı söylemeyi kabul eden John, en son 1988’te Beyaz Saray’da Başkan Bill Clinton tarafından verilen resepsiyona katılmıştı. Yıllar sonra Beyaz Saray’da şarkı söylemenin çok güzel olduğunu belirten John, şarkılarının arasında AIDS’e karşı verdiği mücadeleden bahsetti. John, AIDS için Acil Durum Planı (PEPFAR) aracılığıyla eski ABD Başkanı George W. Bush’u Afrika’daki AIDS ile mücadele çabalarından dolayı övdü. John’ın performansını izleyenler arasında George W. Bush’un eşi Laura Bush da vardı.

AIDS hastalarına yönelik araştırmalar için yüz milyonlarca dolar toplayan ve LBGTİ+ haklarını savunan 75 yaşındaki Elton John, “Farewell Yellow Brick Road (Elveda Sarı Taşlı Yol)” turu ile kariyerinin veda turnesinde.

Kaynak: BBC, Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.