Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Biden, 1.2 milyar dolarlık öğrenci kredisi borcunu silecek

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, 153 bin kişinin öğrenciyken aldığı toplam 1.2 milyar dolarlık öğrenci kredi borcunu sileceğini söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden ve hükümeti, 1.2 milyar dolarlık öğrenci kredi borcunu silecek.

Bu karar yalnızca öğrenciyken geri ödemeli kredi alan ve bazı kriterleri karşılayan kişileri ilgilendiriyor. Tüm kriterleri karşılayanlar bilgilendirilecek ve daha sonra otomatik olarak kredi borçları silinecek.

Bu kararla yaklaşık 153 bin kişinin borcu silinmiş olacak.

Kredi affı, gelecek günlerde işleme alınacak. ABD Eğitim Bakanlığı ayrıca kredi aflarından yararlanma imkanına sahip ancak bu krediye başvurmamış kişilere ulaşmaya çalışıyor.

Beyaz Saray’ın 21 Şubat Çarşamba günü yaptığı açıklamada “Saving on a Valuable Education” kredisine başvuran öğrencilerin borçlarının silineceği belirtiliyor. ABD Eğitim Bakanlığı’nın aktardığına göre bu programa yaklaşık 7.5 milyon kişi kayıtlı.

Beyaz Saray, Biden hükümetinin bugüne kadar toplam 138 milyar dolarlık öğrenci kredi borcunu sildiğini açıkladı.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.